ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Semazenler büyüleyecek

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 19.12.2011    


Semazenler büyüleyecek

Konak Belediyesi Mevlana Haftası nedeniyle Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde “Mevlana’yı Anma ve Tasavvuf Müziği Konseri” düzenledi. 21 Aralık Çarşamba günü saat 20.30’da Konak Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu “Mevlana ve Tasavvuf Musikisi” Konseri ve Sema Gösterisi, etkinliği ücretsiz gerçekleştirilecek.

Şef Ahmet Özçağlayan’ın yöneteceği “Mevlana ve Tasavvuf Musikisi” konserinde Buhurizade Mustafa Itri Efendi, Hammamizade İsmail Dede Efendi gibi müzik üstatlarının eserleri ve ilahiler seslendirilecek. Konya’dan gelecek olan Semazenlerin gösterisi ise ilgiyle izlenecek.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Mevlanı’nın Anadolu değerleri, Anadolu yaklaşımı, hatta Anadolu aydınlığı dediğimiz değerler manzumesinin özünde yatan kişilerden biri olduğunu belirtti. Başkan Tartan, Mevlana Celaleddin Rumi’yi her yıl geleneksel olarak anmaya devam edeceklerini söyledi. Tartan,”Mevlana sevgisinden, Mevlana felsefesinden öğreneceğimiz çok şey var. Konya’ya gidemeyenlere Mevlana’yı İzmir’e taşıdık. İlgi sevindirici “ dedi.

21 Aralık Çarşamba günü saat 20.30
“Mevlana ve Tasavvuf Müziği Konseri”
Konak Belediyesi Klasik Türk Müziği Korosu
Şef: Ahmet Özçağlayan
Düzenleyen: Konak Belediyesi
Fuar İsmet İnönü Sanat Merkezi






Okunma: 1170
Okunma: 1170












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)