ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka'da iki şair iki düş

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 21.12.2011    


Karşıyaka'da iki şair iki düş

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi’nin, Aralık ayında yaptığı ilk etkinlik “İki Şair İki Düş” ilgi ile karşılandı.

Etkinlikte, Veysel Çolak, iki şairin iki farklı şiir anlayışı demek olduğunu söyleyerek, Halim Yazıcı ve Mehmet Sarsmaz'ı izleyicilere tanıttı. Çolak, konuşmasında şairlerin sıradan insanlar olduğunu vurguladı.

Hüseyin Peker, Halim Yazıcı şiiri üzerine konuştu. Peker konuşmasında, Yazıcı'nın eski yapıtlarında bir Ege büyüsü görüldüğünü, son yapıtında ise sözcükleri yerinden oynatan bir söyleyişe ulaştığını anlattı. Peker, Yazıcıyı yürek serpintisi ile konuşan bir Ege yerlisi olarak tanımladı.

Yazıcı'nın eşi Azime Akbaş Yazıcı ise eşinin hapishaneden gönderdiği kendisine yazılmış bir şiiri izleyicilerle paylaştı.

Programın devamında Şiir Atölyesi öğrencileri Halim Yazıcı'nın şiirlerini seslendirdiler.

Şair Mehmet Sarsmaz'ın şiirini ise Hasan Efe izleyicilere anlattı. Efe, Sarsmaz şiirinin düşünsel yönü olan bir şiir olduğunu söyleyerek, şiirde arayış içinde olan bir şair olduğunu vurguladı. Ayrıca günlük koşuşturmaların Sarsmaz’ın şiirini oluşturduğunu anlattı.

Mehmet Sarsmaz ise konuşmasında şiirin değil şarin ruhunu önemli olduğunu vurguladı. Sarsmaz, şiir değerlendirenleri sevdiğimizi çünkü onların şiirlere farklı bakmamızı sağladıklarını anlattı.

Sarsmaz'ın konuşmasından sonra Şiir Atölyesi öğrencileri Mehmet Sarsmaz'dan şiirler okudular.

Şiir Atölyesi'nin bu ayki ikinci etkinliği “Behçet Necatigil : Gizli Sevda”, 24 Aralık 2011 Cumartesi saat 14.00'de Karşıyaka Belediyesi Hizmet Binası'nda yapılacak.






Okunma: 1045
Okunma: 1045












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)