ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Usta şair Behçet Necatigil anılıyor

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 22.12.2011    


Usta şair Behçet Necatigil anılıyor

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi her ay yaptığı anma etkinliklerine bir yenisini ekliyor; Atölye bu ay usta şair Behçet Necatigil'i anacak.

“Behçet Necatigil: Gizli Sevda” adlı etkinlikte Veysel Çolak, Atalay Saraç ve Ali Özpalanlar konuşmacı olarak yer alıyor. Şiir sunumları ise; İbrahim Vural, Semra Süren, Nesrin İnankul, Aydın Kulak, Fatma Aras, Ülkü Kahraman, Oktay Yılmaz, Mehmet Büyükçelik, Hülya Deniz Ünal, Vahdettin Yılmaz, Dizdar Karaduman, İlknur Karacasu, Neslihan Perşembe, Semiha Taş Özenç, Aslıhan Tüylüoğlu, Mazhar Alphan, Cevdet Yüceer, Mustafa Ünver, Simten Sözeri tarafından yapılacak.

Etkinlik, 24 Aralık 2011 saat :14.00'de Karşıyaka Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleştirilecek.

Behçet Necatigil: 1916 yılında İstanbul'da doğdu, 1970'da İstanbul'da öldü. Yüksek Öğretmen Okulu Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Liselerde ardından İstanbul Eğitim Enstitüsü'nde edebiyat öğretmenliği yaptı. Orta sınıf insanların başından geçen olayları ev- aile-yakin çevre üçgeni içinde anlatan şiirleriyle tanındı. Şiire bağlılığını hiç dinmeyen bir coşkuyla yaşamının sonuna dek sürdürdü. Ölümünden sonra bütün kitapları Cem Yayınlarınca yeniden yayınlandı. Çok sayıda radyo oyunu, çevirileri bulunmaktadır. Ayrıca hazırlamış olduğu “Edebiyatımızda isimler sözlüğü' isimli kitabı ölümünden sonra da sürdürülmekte olup kaynak bir başvuru kitabı olma özelliğini hâlâ korumaktadır. Ölümünden sonra adına konulan şiir ödülü, günümüzde en önemli şiir ödüllerinden biri sayılmaktadır. Şiire başladığı dönem, Garip akiminin etkin olduğu bir dönemdir. Yine toplumcu gerçekçi şiir olarak adlandırılan akımın da etkin olduğu bu dönemde söyleyiş özelliği olarak bağımsız kaldığı ve kendi söyleyişini yakaladığı kabul edilmektedir. Şiir üzerine yazmış olduğu yazıları ölümünden sonra 'Bile yazdı' ismiyle kitaplaştırılmıştır.






Okunma: 1276
Okunma: 1276












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)