ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bolca yemek, aldığı kadar neşe

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 27.12.2011    


Bolca yemek, aldığı kadar neşe

‘Bir tutam nostalji, bolca lezzet, aldığı kadar un’ sloganıyla yola çıkan yazarlar keyifli bir söyleyişi eşliğinde kitaplarını okuyucularla paylaştı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da söyleyişiye katılarak yazarları yalnız bırakmadı.

Dört nesil boyunca İzmir’de yaşamış olan Levantenlerin özel yemek tariflerinin yer aldığı “Mutfak Tarihinin Levanten Tarifleri” adlı kitabın söyleyişisi Prof Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı.

İzmir’de yaşayan 4 nesil Levanten ailenin torunları olan İngrid Braggotti, Aude Ragusin, Lotte Romano ve Maria Elisa Sponza üç yıl süren hazırlıklar sonucu oluşturdukları kitaplarını bir söyleşi ile tanıttılar.

Levanten kültürünün en çarpıcı 134 yemek tarifinin bulunduğu kitap konukların beğenisini kazandı. İzmir sevdalısı grup, amaçlarının “Anneannelerinin, unutulmaya yüz tutmuş yemek tariflerini, gelecek nesillere aktarmak ve kitabı okuyacak herkese bu kültürün zenginliğini armağan etmek olduğunu” dile getirirken Türkçe ve İngilizce olarak iki ayrı kitap hazırladıklarını ve gelirinin hayır kurumlarına aktarılacağını ifade ettiler.

Tartan: İkinci kitaplarını Konak Belediyesi üstlenecek

Kitabın söyleyişisine büyük bir keyifle izleyen ve eşlik eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan “Osmanlı İmparatorluğundan bu yana en lezzetli yemekleri, tatlıları bu kitaba toplamak büyük bir başarı. Kitapta gerçekten büyüklerimizin marifetli ellerinden yediğimiz yemeklerin tarifleri bulunuyor. Yazarlarımız da uygun görürse İzmir’i bu kadar benimsemiş bir grubun ikinci kitabını Konak Belediyesi öcülüğünde çıkarmak ve tüm İzmirlilerle paylaşmak istiyoruz. Kaleminize, yüreğinize sağlık” dedi.

Kitap Artı Kitabevi ve www.oreka.com.tr web sitesinde satılıyor.






Okunma: 1140
Okunma: 1140












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)