ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dersimiz Opera

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 5.1.2012    


Dersimiz Opera

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, bu kez ne ünlü bir müzik grubuna ne bir tiyatro gösterisine ne de dev bir orkestraya ev sahipliği yaptı.

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin bu kez konukları minik öğrenciler oldu.

Özel İzmir Sev İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencileri hayatlarında ilk kez bir tiyatro ve opera sahnesini yakından görme imkanı bulurken hayretlerini de gizleyemedi.

Öğretmenleri eşliğinde hem binayı hem de sahneyi ayrıntılı bir şekilde gezen ve tanıyan öğrenciler, özellikle orkestra sahne çukuru ile açılır kapanır dev perde karşısında oldukça şaşırdılar. Birçok müzik aletini de bu ziyaret esnasında tanıyan miniklere sahnede özel gösterimler de yapıldı. Geçtiğimiz yıl Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleşen tüm gösterimlerin yer aldığı bir slayt gösterisi de yine minik konuklar için sunuldu. Sevimli öğrenciler bir opera ve tiyatro sahnesinin ne işe yaradığını burada ne tür etkinlikler yapıldığını neden böyle bir sanat merkezine ihtiyaç duyulduğu, sahne, müzik aletleri, sanat etkinliklerinin önemi ile ilgili defterlerine notlar aldı.

Yaşları 7 ilâ 8 arasında değişen 150 öğrencinin yakından görme ve öğrenme fırsatını bulduğu Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, bu kez çocukları memnun ederken minikler, ilk kez gördükleri bir opera sahnesinin büyüsüne kapılarak şimdiden yaşamlarında kalıcı iz bırakan mekânın önünde bir de hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.






Okunma: 1109
Okunma: 1109












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)