ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Serhat Tutumluer “Dünyanın En İyi Oyuncuları Kendilerini Sahnede Sınamak İster”

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 10.1.2012    


Serhat Tutumluer “Dünyanın En İyi Oyuncuları Kendilerini Sahnede Sınamak İster”

Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, başarılı oyuncu Serhat Tutumluer’i konuk etti. Sanatçı, Tiyatro ve Gençlik konusunda düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Karşıyaka Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ceylin Erdem Saçan, ünlü sanatçıyı ağırlamaktaki amaçlarının gençleri tiyatroya yönlendirmek ve tiyatro sanatını gençlere sevdirmek olduğunu belirtti. Ceylin Erdem Saçan daha sonra sözü sanatçı Serhat Tutumluer’e bıraktı.

Umutsuz Ev Kadınları dizisinin sevilen oyuncusu sözlerine tiyatroya olan sevgisinin nasıl başladığını ve bu uğurda ne tür fedakarlıklar yaptığını anlatarak başladı. “Tiyatro ile ilgilenmek için önce okumak gerekir. Oyunculuk bu ülkede ne yazık ki hâlâ bir meslek olarak görülmüyor. Ben ve bir arkadaşım oyuncu sendikasını kurduk. Örgütlenmek önemli bir şeydir. Karşıyaka Belediyesi’nin bu konuda bir alt yapısı var. Ne güzel bir tiyatroları mevcut” dedi.

Sanatçı, sohbette gençlerle birebir iletişime de girerek tiyatro üzerine duygu ve düşüncelerini salondakilerle paylaşmalarını istedi. Tutumluer “Dizilerde oynamak istememin ilk amacı kamerada oyunculuk nedir? Bunu görmek istedim. Sinema yönetmenin işidir. Oyuncu ise sinemada kendini görmek ister. Tiyatro ise popülerlik değildir. Popüler kültürden hep kaçmak istedim. Dünyanın en iyi oyuncuları kendilerini sahnede sınamak isterler. Bu dünyada böyledir.” Dedi.

Sevilen sanatçı gençlere bol bol okumayı ve sorgulamayı tavsiye ederek “Neden bu işi yapıyoruz diye kendinize her gün sorun. Bu zor bir hayattır. Bilgiye ulaşmak için okuyun, düşünün ve sorgulayın” dedi.

Sanatçıyı büyük bir merak ve dikkatle dinleyen gençler, söyleşi sonunda sanatçı ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Programın sonunda sanatçıya Karşıyaka ile ilgili hediyeler verildi.

Söyleşiye Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Rıfat Özer, Genel Sekreter Günsel Sağlam, Kadın Meclisi Başkanı Birgül Çağrı da katıldı.






Okunma: 1377
Okunma: 1377












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)