ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Hanife Çetiner adına düzenlenen ödül töreniyle ölümsüzleştirilecek

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 12.1.2012    


Hanife Çetiner adına düzenlenen ödül töreniyle ölümsüzleştirilecek

İzmirli ünlü modacı Hanife Çetiner birinci ölüm yıldönümünde ailesinin, dostlarının ve sevenlerinin katıldığı törenle Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde anıldı.

Konak Belediyesi, Türk Başarı Ödülleri Kurulu ve İzmiri Sevenler Platformu tarafından düzenlenen Hanife Çetiner’i anma gecesinde ‘Eğitimci, modacı, stilist Hanife Çetiner 1. Moda Ödülleri de sahiplerine dağıtıldı. Gecede Uğurhan Akdeniz Ajans’ın mankenleri Çetiner’in hazırladığı son koleksiyon olan ‘Sultan’s Collection’ defilesiyle büyük ilgi gördü.

Duygusal anların yaşandığı gecede, İzmiri Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Çetiner’in kendine özgü moda ekolünü tüm Türkiye’ye ve dünyaya kabul ettirdiğini belirterek, “Hanife Çetiner Türkiye’nin kültür elçisiydi. Böyle modacı çok zor yetişir. Bir yıl önce kaybettiğimiz Çetiner’i Türk Başarı Ödülleri Kurulu, 43. yılı etkinlikleri programına ‘Hanife Çetiner Ödülleri’ni de ekledi. Amacımız, Hanife Çetiner’e layık olduğu değeri vermek, onu ölümsüzleştirmek ve adını unutturmamak. İzmir’e mal olacak bu projeye ilk desteği veren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a da teşekkür ederiz” diye konuştu.



Ödüller sahiplerine dağıtıldı

2012 yılı 1. Hanife Çetiner Moda Ödül töreninde İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü’ne, Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksek Okulu’na ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü’ne Türk Modası’na Yeni Kuşaklar Kazandırma da gösterdiği özverili çalışmalar nedeniyle ödül verildi.

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü İzmir Olgunlaşma Enstitüsü’ne, Uğurhan Akdeniz’e ve İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen’e de moda ve tekstil sektörüne verdikleri katkılar nedeniyle Hanife Çetiner Moda Ödül’ü verildi.






Okunma: 1756
Okunma: 1756












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)