ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Nice yıllara Nazım!

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 16.1.2012    


Nice yıllara Nazım!

Bayraklı Belediyesi, 110. yaşına basan büyük şair Nazım Hikmet’in doğum gününü özel Türk Halk Müziği Konseri ile kutladı.

Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen özel konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şef Özge Gökçe Erdinç yönetimindeki Bayraklı Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu içinde büyük şairin eserlerinin de bulunduğu Türküleri vatandaşlarla hep bir ağızdan seslendirdi.

Nazım Hikmet için düzenlenen özel Konserin bir de özel konuğu vardı. Nazım Hikmet ile birlikte uzun yıllar dostluk kuran gazeteci Hıfzı Topuz’da büyük şairin doğum gününde onu yalnız bırakmadı. Sözlerine ‘Nazım bundan 87 yıl önce geldiği İzmir’de zindan hayatı yaşadı’ diyerek sözlerine başlayan Nazım Hikmet, “Moskova’dan Türkiye’ye geldiğinde aranıyordu. Tabi haliyle İzmir’de de aranıyordu. Burada Şimendifer Derneği’ne ait bir evde dört duvar arasında yaklaşık bir ay boyunca zindan hayatı yaşadı. İzmir serüvenini kapalı bir odada geçirdi. Dışarı çıktığı ender anlardan birinde de köpek ısırdı. Hastaneye gitse yakalanacak. Gitmese kuduz olacak. Ölümü göze aldı ve gitmedi” dedi.

Akşam Gazetesi’nde yaşadığı yıllarda arkadaşlarından sürekli Nazım Hikmet’i dinlediğini, onun şiirlerini kendi aralarında gizleyerek kopyaladıklarını söyleyen Topuz, “1959 yılında gittiğim Paris’te tanıştım onunla. O yıllarda UNESCO görevlisiydim. Nazım’la birkaç gün geçirdim. Onunla yaşadığım birkaç günde Anadolu’nun bağrından kopan birinin Avrupa’nın nasıl gönlünde taht kurduğuna şahit oldum. Bu yüzden Nazım ölmedi, yaşıyor. Yaşamaya da devam edecek” diye konuştu.

Hıfzı Topuz, Nazım Hikmet’in kendi sesiyle söylediği şiirleri kaydettiği ses kaydını da Belediye’ye hediye etti. Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer de Hıfzı Topuz’a plâket sunarak çiçek hediye etti. Nazım Hikmet anılarının ardından sahneye Gazeteci Yazar Okan Yüksel çıktı. Yüksel seslendirdiği Nazım Hikmet şiirleriyle izleyicileri büyüledi.






Okunma: 1444
Okunma: 1444












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)