ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İki şair, iki hayat…

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 16.1.2012    


İki şair, iki hayat…

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi’nin hazırladığı “İki Şair, İki Hayat” etkinliğinin bu haftaki konukları edebiyatın güçlü kalemlerinden Hüseyin Peker ve Fuat Çiftçi oldu. Şiir severlerin bir araya geldiği etkinlikte konuk olan iki şair kendi şiir serüvenini anlattı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Atölye hocası Veysel Çolak yaptı. Çolak ilk olarak Hüseyin Peker’i tanıttı. Şairin hayatından, yazdığı şiirlerden ve şiir dilinden söz eden Çolak sözü Hüseyin Peker’e bıraktı. Peker konuşmasında neden şiir yazdığını şöyle anlattı; “Şiir belki yaşamın içinden bir kopuş olarak doğar, ama ekseri rastgeledir. Onu eriyen bir volkan tüfüne benzetebilirsiniz. O denli kızartıcı, o denli akışkan ve köşesiz. Akan ve yüreklere dokunan bir sıcaklıktır şiirin tarifi. Şiir kalabalık yerlerden uzakta çoğalır, Gürültüsü karınca yuvasının hışırtısı kadar narin ve incelticidir. Kalp atışlarının sesini sevgiden önce orda duyarsınız. Şiir sevmenin öteki adıdır. Bir çeşit aşktır şiir. Hele ki karşılıksız da bırakmaz insanı. Sevindiricidir” dedi.

Daha sonra Şair Hüseyin Peker’in eserleri olan;

“İnsan Arkadaşınındır” 1997, “Yer Bezinden Bir Köle” 2000. “Tek Vuruş” 2007. “Benden Sana Yamalı” 2011 etkinliğe katılan şiir severler tarafından seslendirildi.

Programın ikinci bölümünde ise Şair Fuat Çiftçi’nin hayatından ve eserlerinden söz edildi. Yaşamın şiire, şiirin yaşama maya yarattığı yeri ne zaman fark ettim bilmiyorum, ben’i göstermek için şiire yöneldim. Şiir, “ben” olma serüvenimdir ilk önce! Ben’in inşasıdır şiir desem abartmış sayılmam. Dünyadan kaçışa ve dünyanın çürümesine karşı direnen dünya’dır şiir. Başka ne isteyebilirim ki yaşamdan? “Türkçe acının el yazısıdır.” dedi ve konuşmasının ardından “Aynada Arbede” 2005, ”Ağrılı renk” 2009, “Bağımlılık Şiir” 2008, “Hilesiz Vesika” 2010, “Poetik-A!” 2010 adlı eserleri seslendirildi.






Okunma: 1078
Okunma: 1078












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)