ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Usta’ya Saygı: Erkin Usman

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 17.1.2012    


Usta’ya Saygı: Erkin Usman

Erkin Usman, 19 Ocak Perşembe günü saat 18.00’da Kültürpark Nikah Salonu’nda dostları, sevenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak, acı ve tatlı anılarını onlarla birlikte paylaşacak.


Konak Belediyesi’nin geleneksel Usta’ya Saygı buluşmalarının bu ayki konuğu yarım asrı aşkın yaşamını bu mesleğe adayan ve hala mesleğini başarıyla sürdürmeye devam eden gazeteci Erkin Usman… 15 Aralık 1938 yılında Karşıyaka'da dünyaya gelen Erkin Usman lise yıllarında başladığı gazetecilik serüveninde daha 20'li yaşların başındayken kendini Ekspres Gazetesinin yazıişleri müdürlüğü kadrosunda bulur. Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğünü 16 yıl boyunca başarıyla yürütür. Erkin Usman; Türkiye’nin en uzun süreyle yazıişleri müdürü ünvanına sahip tek gazetecisidir.

1968 yılında Yeni Asır Gazetesinde sayfa sekreteri ve editör olarak işe başlayan Usman, Yaşar Holding'in satın alıp yenilediği Ekspres Gazetesine yazı işleri müdürü olarak döner. Erkin Usman, bu gazetenin kapandığı 1979 yılına kadar görevini yürütür. Yine, Yaşar Holding tarafından kurulan Gazete Ege'de "Pota" isimli köşe yazıları yazan Erkin Usman, bu gazetenin kapanmasıyla da , "Pota"sıyla birlikte Yeni Asır'a taşınır.

Erkin Usman, halen siyaset ve iş dünyası ile ilgili yazılarını Yeni Asır gazetesinde sürdürüyor. Usman 19 Ocak Perşembe günü Kültürpark Nikah Salonu’nda dostları, sevenleri ve arkadaşlıyla buluşacak acı ve tatlı anıları onlarla birlikte paylaşacak







Okunma: 1215
Okunma: 1215












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)