ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Neşe ve Karikatür Müzesi açılışıyla birlikte uluslararası Akdeniz Neşesi sergisine de ev sahipliği yaptı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 21.1.2012    


Neşe ve Karikatür Müzesi açılışıyla birlikte uluslararası Akdeniz Neşesi sergisine de ev sahipliği yaptı

Butik müzelerle kent yaşamını ve turizmi canlandıran Konak Belediyesi ‘Neşe ve Karikatür Müzesi’ni İzmir’e kazandırdı. Konak Belediyesi’nin üçüncü butik müzesi Neşe ve Karikatür Müzesi açıldı. Alsancak-Yüzbaşı Şerafettinbey Sokakta bulunan Kızılay Binası’nda kurulan müze açılışı yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda konuğun katılımıyla gerçekleşti.

İzmir turizm yaşamına büyük katkı sağlayacak müzenin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, AKP İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nazan Çetin, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, AKP İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Rifat Sait, Erdal Kalkan ve İlknur Denizli, Drama Belediye Başkanı Kriakos Harakidis, mizah yazarları Mukadder Özakman, Savaş Ünlü, Muzaffer İzgi, Turgut Çeviker; yurtdışından gelen karikatüristler Grıgorıs Georqıou, Assunta Totti Buratti, Mithat Adjanoviç, Elena Marina Ospino, Bernard Boutan; Türk karikatüristler, Niyazi Yoltaş, İzel Rozental, Piyale Madra, Semih Poroy, Ahmet Raşit Yakalı, Musa Kayra, Suna Kunar Aytuna, Tan Oral; İsrail İzmir Konsolosu Jak Eskanazi, Yunanistan İzmir Konsolosu Thedore Tsakiris, Fransa İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak Karaman, İtalya İzmir Konsolosu Igor di Bernardini, Hırvatistan İzmir Fahri Konsolosu Candan Çorbacıloğlu, Makedonya Ankara Büyükelcisi Goran Taskovski, Makedonya Ticari Ateşesi Alev Süleyman, Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer ve Türk Kızılayı İzmir Şube Müdürü Mehtap Tosun katıldı.

Arşiv odası, iki sergi salonu, toplantı odası, hediyelik eşya bölümü, keyifli bahçesi ile görselliği ve içeriği doğru şekilde birleştiren Neşe ve Karikatür Müzesi açılış konuşmalarını açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ve Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Aslı Özer gerçekleştirdi. İzmir’in turizmdeki payını artırdığını ve yükselişin devam edeceğini vurgulayan Bakan Günay, “Yerleşim merkezleri müzelerle, sergi mekanlarıyla çağdaş kentlere dönüşür. Kent olmaya kentli olmaya bu tür mekanlarla adım atabiliriz. İzmir bu açıdan daha yaşanır bir kent haline dönüştü. Konak Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara ben de yürekten katılıyorum” dedi.

İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ise İzmir’deki 269 projenin 28’inin Konak Belediyesi tarafından sürdürüldüğünü açıkladı ve “ Sanatın evrensel dili bugün herkesi bir araya getirdi. İzmir’de tarihten gelen eserlerin, sanat değerlerinin ortaya çıkması için hep birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

Butik müzecilik anlayışını İzmir’de canlandıran, kente ve turizme yeni bir soluk getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Neşe ve Karikatür Müzesi’ni İzmir’e kazandırmaktan mutluluk duyduğunu söyledi ve şöyle konuştu:

“Neşe ve Karikatür Müzesi ile İzmir’e yeni bir soluk, heyecan geldi ve kültür ve sanatın gerçek, çağdaş ve gülen yüzünü göstermek adına bir adım daha atıldı. Arşivi, altyapısı ve kültürel zenginliği açısından dünyadaki 55 önemli karikatür müzesi arasında ilk on beşin içinde olduğumuzu gururla söylüyorum.
Aynı zamanda Akdeniz kültürüyle özdeş Neşe ve Karikatür Müzesi ile hem güldüren hem düşündüren yapısı ile sadece İzmir’e değil Türkiye’nin geleceğine de aydınlık bir pencere açtığımızı düşünüyorum.”

Konak Belediyesi’nin yenileme çalışmasıyla virane durumundan kurtularak yepyeni bir görünüm kazanan Alsancak Kızılay binasında hizmete giren Neşe ve Karikatür Müzesi açılışıyla birlikte uluslararası Akdeniz Neşesi’ sergisine de ev sahipliği yaptı. Ege ve Akdenizli çizerlerin eserlerinin yer aldı sergi büyük ilgi gördü. Butik müze özelliğinin yanında Ege ve Akdeniz karikatürleri üzerine yoğunlaşarak uzmanlık alanı belirleyen Neşe ve Karikatür Müzesi ilk gününde yüzlerce misafir ağırladı. Müzenin bulunduğu Yüzbaşı Şerafettinbey Sokak bir karnaval alanına dönüşürken, canlı müzik, pandomim gösterisi ve canlı heykeller açılış törenine renk kattı.






Okunma: 1666
Okunma: 1666












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)