ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
KNK “Kent Konak” onuncu “kış” sayısı çıktı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 10.2.2012    


KNK “Kent Konak” onuncu “kış” sayısı çıktı

Konak Belediyesi'nce KNK "Kent Konak" adıyla üç ayda bir yayımlanan derginin onuncu kış sayısı çıktı. Özel röportajlarıyla, anı belgesel yazılarıyla, kültür, sanat, tarih, spor, turizm ve kent haberleriyle bağımlılık yaratan dergi Türkiye’nin dört bir yanına ulaşıyor. Yaşamın içinden pek çok konunun yer aldığı KNK Dergisi'nin kış sayısı yine ilgi çekici konulara yer veriyor. KNK “Kent Konak” dergisinin onuncu kış sayısı; sinemalarda, otellerin lobilerinde, hastanelerde, taksi duraklarında, havalimanında, kuaför ve berber salonlarında, kahvehanelerde, alışveriş merkezlerinde, belediye semt ve kültür merkezlerinde, hizmet binalarında ve benzeri mekanlarda kolaylıkla bulunabiliyor.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan "KNK Kent Konak" dergisinin her sayısının çok büyük ilgi gördüğünü, beğeniyle okunduğunu, birçok İzmirlinin derginin basılmasını sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Başkan Tartan, yine birbirinden ilginç röportajların, kenti ilgilendiren konuların ve beğeniyle okunulacak belgesel tadındaki anlatıların yer aldığı hatırlatarak,” KNK Kent Konak dergisi sayesinde, Türkiye’nin dört bir yanına sevgi mesajları gönderiyoruz. Dergimiz o kadar ilgi çekiyor ki, eski sayılarından edinmek isteyenler, röportajlarına yer verilmesini isteyenler her geçen gün artıyor. KNK Kent Konak gerçek bir kent dergisi unvanını elde etti “dedi.

Onuncu sayıda neler var?

2012 Kemeraltı yılı olur mu?


Kızlarağası’nda inciğin-boncuğun arasına karışıp, Hisarönü’nde mis gibi bir kahve yudumlarız. Tarihi hanların mimari üslubuna hayran kalıp, şadırvanların, çeşmelerin, meydanların mazisine dalarız. Rengarenk nikah şekerleri, sünnet eşyaları, kına süsleri gözümüzü alır. Havra Sokağı’ndan balık alır, öyle dönüş yoluna çıkarız.

O aks zaten geleneksel kent merkezidir. Bir ucu tarihi Agora’ya, Kadifekale’ye uzanır, bir ucu ise Ayavukla Kilisesi’ne. O aks üzerinde turizm vardır, kültür vardır, kent vardır. Ancak bölge bütünüyle hazır bir biçimde bir türlü er meydanına çıkamaz. Çünkü o tarihi çarşıda işporta da, çığırtkanlık da, altyapı sorunları da yerine yapışmış, kalmıştır. Geçmiş ve gelecek bu yüzden sürekli ayrılır, birbirinden uzaklaşır…

Ne var ki 2012 Kemeraltı’nın yılı olacak gibi görünüyor. Konak Belediyesi bu bölgeye özel bir önem atfetmiş durumda. Pek çok yeni restorasyon projesi var. Dahası Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği yeniden yapılandı. Yeni yönetim bu kez iddialı. Kapak konumuz ayrıntılar için ayrıldı…

Kültürpark’ın ünlü Ada Gazinosu’nun hikâyesi var bu sayımızda. Ebru Sanatçısı Rana Yardımcı ise sanat sayfamızın konuğu.

Orhan Beşikçi, İzmir’de su kuyuları ve tulumbalarını yazdı. Tayyar Özdemir ise “Zaman Tünelinde İzmir Takımları”nı... Tayfur Göçmenoğlu, İzmir'in yetiştirdiği Piraye Uzun'la söyleşti. İzmir Özel Türk Koleji Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel ise, Zübeyde Hanım’ın İzmir anılarını yazdı.

Adını şair Namık Kemal’den alan Karantina’daki Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun kuruluşundan bu yana tam 101 yıl geçti. Tarihi okul, adeta zamana meydan okuyor. 160 yılı deviren Memleket Hastanesi ise tarihin koridorlarından sesleniyor.

Tarihi Kemeraltı çarşısının girişindeki İş Sanat İzmir Galerisi, sanat dolu bir yıl sunmaya devam ediyor. İlgilenenlere duyurulur… Kordon’da hizmet veren Arma Kitabevi, kitap-müzik-kafe konseptiyle hizmetinizde. Kitap kokusuna karışan kahvenin tadı bir başka…

Nurettin Ataman kaybettiğimiz iki katlı cumbalı evlere hayıflanarak ev maketleri yapmaya başlamış. Ama onun yarattığı evlerin, mahallelerin ve sokakların hiçbir adresi yok…

Birsen Ferahlı, İzmir’in hikâye yüklü semtlerinden Köprü’yü yazdı. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice ile de Türk mutfağı üzerine konuştuk. Otomobilin henüz yaygınlaşmadığı yıllarda onlar vardı: Karaçodan lüks yaylıya atlı arabalar… Okumaya değer.

Bugüne miras kalan Kemahlı Oteli ve hikâyesini yazdık. Kentin surları dışındaki ilk yerleşim birimi olarak bilinen Altınpark’taki kazı alanını dolaştık.

Bu sayı “Herkes yoga yapabilir” dedik ve İzmir Yoga Merkezi’nin eğitmenleriyle görüştük. Tarihi Konak Sineması iki yıl aradan sonra Gezici Film Festivali ile yeniden kapılarını açtı. Şimdi İzmirlileri bekliyor.

KNK, yine İzmirlileri sanat dolu bir şehre davet ediyor. Kentteki etkinlikleri tarihleri ve mekânlarıyla sunuyor. Katılmanız, şehrin sokaklarına karışmanız dileğiyle…






Okunma: 1067
Okunma: 1067












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)