ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Aşk şarkıları, imbat rüzgârıyla Karşıyaka’dan tüm İzmir’e yayıldı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 16.2.2012    


Aşk şarkıları, imbat rüzgârıyla Karşıyaka’dan tüm İzmir’e yayıldı

Karşıyaka Belediyesi, birçok ülkede kutlanan Sevgiler Günü’nde, sevgililer için özel bir konser düzenledi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano ve tenor çift Esra-Şenol Talınlı ile İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano ve bariton çift Sevinç-Cengiz Sayın aşk şarkılarını sevgililer için söyledi.

Bellini’den Dvorak’a, Curtis’den Faure’ye, Mozart’dan Chopin’e, Puccini’den Sabitoğlu’na, Tura’dan Tosti’ye, Poulenc’ten Ada’ya, Lehar’dan Hacıbeyov’a, Carlos’tan Haciyev’e, Lazzaro’dan Kalman’a en güzel aşk şarkıları seslendiren sanatçılar, özenle seçilmiş eserlerin yer aldığı bu özel konserde izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşattı.

Program iki bölüm halinde gerçekleşti. İlk bölümde İtalyanca olarak seslendirilen dünyaca ünlü bestecilerin aryaları, napoliten şarkıları hayat bulurken, konserin ikinci bölümünde ise Türkçe- Azeri lehçesi, İtalyanca, Fransızca ve Almanca okunan eserler sanatçılar tarafından başarı ile yorumlandı. Selman Ada’nın Bihter- Behlül düeti konserin en ilgi gören eserlerinden biri olurken, etkinlik tüm solistlerin beraber seslendirdiği Çardaş Fürstin Operetinden Al beni sen sar beni ile son buldu

Bu özel konserde sanatçılara piyanoda Ankara Devlet Opera ve Balesi korrepetitörlerinden piyanist Esra Poyrazoğlu eşlik etti.






Okunma: 1809
Okunma: 1809












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)