ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Etem Çalışkan ve Ömer Faruk Dere Kaligrafi Sergisi açıldı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 18.2.2012    


Etem Çalışkan ve Ömer Faruk Dere Kaligrafi Sergisi açıldı

Konak Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark İzmir Sanat Merkezi’nde düzenlenen Kaligrafi Sergisi’nin açılışını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan gerçekleştirdi

Usta kaligrafi, resim, hat sanatçısı Etem Çalışkan ve kaligraf, hattat Ömer Faruk Dere, İzmir için hazırladıkları özel sergiyi sanatseverlerle buluşturdu. İzmir Sanat Merkezi’nde Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın katılımıyla açılan sergi büyük beğeni topladı. 45 eserin yer aldığı sergi, Yunus Emre’de Mevlana’ya, ünlü düşünür ve sanatçıların sözleri, tuvale güzel yazı penceresinden yansıdı. Pastel boyadan, is mürekkebine faklı malzemelerin kullanıldığı eserle hem sanat hem de hayata dokunan evrensel sözlerle hayranlık yarattı.

İzmir’in özlediği, farklı bir sergiyle buluştuğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan İzmirlileri Kaligrafi sergisine davet etti ve şunları söyledi:

“Atatürk’ün resimlerini ve imzasını en güzel yansıtan kişi olarak tanıdığımız usta sanatçı Etem Çalışkan ve Türkiye’nin sayılı güzel yazı sanatçılarından Ömer Faruk Dere, İzmir’in özlem duyduğu bir sergiyle buradalar. Bu farklı sergiyle düşün ve sanat yaşamımıza etki eden bütün sanatçılara uzanabiliyoruz. Yazı yazmak basit, sırada bir iş gibi görünebilir. Ancak ben güzel yazmak demek aslında yaşamı da daha güzel yapacak şeyleri yaratmaktır diye düşünüyorum. Mevlana’ya, Yunus Emre’ye uzanabildiğimiz bu sergi de yazının sanatla buluştuğu, yaşamın başka bir pencereden farklı bir renkle göründüğü bir dünya yaratıyor.”

Yazının gizemini İzmir’e taşıyan Etem Çalışkan ve Ömer Faruk Dere Kaligrafi Sergisi 6 Mart tarihine kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Merkezi’nde açık kalacak.






Okunma: 2499
Okunma: 2499












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)