ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Türk Dünyası ezgileri aynı sahneden yankılandı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 24.2.2012    


Türk Dünyası ezgileri aynı sahneden yankılandı

Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu tarafından İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyelerine verilen özel konserde gazetecilere müzik ziyafeti çekildi. Azerbaycan, Uygur, Özbekistan, Makedonya, Kıbrıs, Erzurum, Kars, İstanbul ve İzmir yöresinden seslendirilen şarkılarla izleyiciler kültürlerarası müzik yolculuğu yaptı.

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Şefi Mehmet Ali Gevrek yönetimindeki koro, yüzlerce yıllık Türk ezgilerini aynı sahnede buluşturdu. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, Cemiyet üyelerinin ilgisi yoğun oldu. Seslendirilen şarkılara gazeteciler hep bir ağızdan eşlik ettiği konsere, müzikli bir dans olan Aşuk ile Maşuk’un gösterileri renk kattı.



Konser kapsamında sahneye çıkan kadın efeler, gecenin en büyük sürpriziydi. Üç genç kızın oynadığı “Zeybek” izleyicilerden büyük alkış aldı. Birçok yöreden ve Türki Cumhuriyetler’den halk ezgilerinin yer verildiği konser yaklaşık iki saat sürdü. Konsere Cemiyet üyesi gazeteciler ve ailelerinin yanı sıra İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ve İGC yönetimi de katıldı.








Okunma: 1118
Okunma: 1118












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)