ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dünyaca ünlü bestecilerin eserleri geleceğin virtözünün kemanında hayat buldu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 25.2.2012    


Dünyaca ünlü bestecilerin eserleri geleceğin virtözünün kemanında hayat buldu

Kentin önemli sanat merkezlerinin başında gelen Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi ülkemizin önde gelen müzik otoritelerince “geleceğin virtüözü” olarak adlandırılan Yiğit Karataş’ı konuk etti. Sanatçı, kemanıyla sanatseverleri adeta büyüledi.

Gerek büyük kentlerimizde, gerekse Avrupa’nın önemli merkezlerinde sahne alan, yorumladığı keman ezgileriyle dikkatleri üzerinde toplayan Yiğit Karataş, özenle hazırlanmış resital programıyla bu kez Karşıyakalılar için çaldı.

Henüz on sekiz yaşını yeni tamamlayan 1994 doğumlu Yiğit Karataş, resitalinin birinci bölümünde Çaykovski’nin “Melodie” ve “Valse Scherzo”sunu, Brahms’ın “Keman ve Piyano Sonatı”nı ve Sarasate’nin “Zigeunerweisen”inini, ikinci bölümde ise Ravel’in “Tzigane”si ile yine Brahms’ın “Keman Konçertosu”nun birinci bölümünü başarılı ile seslendirdi.

Genç kemancı Yiğit Karataş’a piyanoda konuk piyanist Gülnare Şekinskaya eşlik etti.

Katıldığı tüm keman yarışmalarında ödül alan, dünyanın önde gelen kemancılarıyla birlikte çalışan ve ülkemizdeki çeşitli orkestralarda solo konserler veren Yiğit Karataş’ın müthiş performansı karşısında izleyiciler de alkışları ile genç sanatçıyı kutladı.






Okunma: 1781
Okunma: 1781












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)