ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Konak’ta öykü dolu iki gün

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 25.2.2012    


Konak’ta öykü dolu iki gün

Konak Belediyesi İzmir Öykü Günleri bu yıl da edebiyat dünyasını İzmir’e taşıdı. Bu yıl 10’uncu kez İzmirlilerle buluşan Öykü Günleri’nin Onur Konuğu usta yazar, öykü sanatının duayeni Leyla Erbil oldu. Konukların Vedat Açıklalın’ın ‘Leyla Erbil Fotoğrafları’ sergisi ile karşılandığı Öykü Günleri etkinlileri iki gün boyunca Türkiye’nin dört yanından sanatçıları ağırladı. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde öykü üzerine panel ve söyleşiler gerçekleştirilirken Öykü Günleri için hazırlanan ‘Karma Şık’ adlı sergi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Öykünün yükselişine tanık olduk

Öykü Günleri’nin onuncu yılda, çok daha büyük bir heyecanla yaşandığını vurgulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu:

“Yazın üstadı Leyla Erbil’i onur konuğu olarak ağırladığımız iki gün boyunca öykünün yükselişine tanık olduk. Öykü Günleri İzmir için bir yapıtaşıdır. Kentler güçleri ve renkleriyle geleceğe akabilir. Öykü Günleri de bunlardan biri. Gelecek yıllarda uluslararası boyuta taşınmış, sevgi, umut ve barış mesajlarını İzmir’den tüm dünyaya yayan İzmir Öykü Günleri’nde buluşacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.”



İki gün süreye yazar Bekir Yurdakul’un sunumuyla gerçekleşen Konak Belediyesi Öykü Günleri’nde Leyla Erbil’in yazarlık serüvenini,Türk edebiyatının sevilen yazarları anlattı. Etkinliğin ilk gününde Fergün Özelli, Demir Özlü, Fatoş Erbil Pınar, Mahmut Temizyürek, Necmiye Alpay, Asuman Susam, Nilüfer Narlı, Rıfat Mertoğlu, Riitta Cankoçak, Mıgırdiç Margosyan öykü üzerine sohbetleriyle İzmirlileri edebiyatın içine çekti. Etkinliğin ikinci gününde ise Ahmet Önel, Aydın Şimşek, Ayşegül Tezören, Namık Kuyumcu, Zeynep Sönmez, Latife Tekin, Mine Söğüt, Müge İplikçi, Yeşim Dorman ve Aslı Tohumcu edebiyat sohbetlerini Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’ne taşıdı.

Melih Ergen, Bahadır Baruter ve Cihan Demirci ise odağında mizahın yer aldığı söyleşilerinde öyküye, edebiyata bambaşka bir pencereden bakma fırsatı yarattı. Neşe ve Karikatür Müzesi’nde Devrim Demiral, Çizgi Roman ve Karikatür üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Oyuncu ve öykü yazarı Nilüfer Açıkalın, kendi öykülerinin teatral sunumunu İzmirliler için sergiledi. Konak Belediyesi Öykü günleri’ne Vedat Açıkalın Fotoğraf Sergisi ve ‘Karma Şık’ Resim Sergisi eşlik ederken Radyo Tiyatrosu da nostaljik bir hava estirdi.






Okunma: 1919
Okunma: 1919












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)