ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“Beyaz Üşüme” okurlarla buluştu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 26.2.2012    


“Beyaz Üşüme” okurlarla buluştu

Bir kadın yazarın kaleminden kadının beklentilerinin yer aldığı “Beyaz Üşüme” adlı roman Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen söyleşiyle İzmirlilere tanıtıldı.

Konak Belediyesi yazar ile okuyucuyu buluşturan özel günler düzenlemeye devam ediyor. Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Saint Joseph Lisesi Fransızca öğretmeni yazar Saime Bircan konuk olarak katıldı. Kadının beklentilerini, aşkı, cinselliği, düş kırıklıklarını bir kadın yazarın dilinden en güzel şekilde anlatan Bircan ilk romanını okurlarla buluşturdu. Fransızca öğretmeni olmasının yanı sıra edebiyata olan tutkunluğuyla da bilinen yazar, bu tutkusunu kitapla bütünleştirdi.

İlk romanı olmasına karşın birçok şeyi rahat ifade ettiğini, eleştirilmekten korkmadığını belirten Saime Bircan “Kitabın isminin neden “Beyaz Üşüme” olduğunu soruyorlar. Ben bu kitabı yazarken herkesin bir beyazı olduğunu düşündüm. Benim beyazım da direnç beyazı. Kitabıma bu nedenle “Beyaz Üşüme” ismini yakıştırdım. Bugün romanımı sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Konak Belediyesi gibi her belediyenin kültür ve sanata önem vermesi gerekiyor. Buna gönül vermiş kişileri de desteklemesi çok önemli. Kitabımın tanıtılmasında desteğini esirgemeyen Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Söyleşi bitiminde “Beyaz Üşüme” isimli roman Konak Belediyesi tarafından katılımcılara ücretsiz olarak dağıtıldı. Yazar Saime Bircan kitaplarını imzaladı.






Okunma: 1122
Okunma: 1122












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)