ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi Mart ayında da doludizgin…

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 29.2.2012    


Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi Mart ayında da doludizgin…

Gerçekleştirdiği etkinliklerle bu sezon izleyici rekoru kırmayı hedefleyen İzmir’in en prestijli kültür sanat mekanlarının başında gelen Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi Mart 2012’de seçkin gösteriler için perdelerini açmayı sürdürecek.

1 Mart 2012 Perşembe günü İzmir Devlet Opera ve Balesi, “Keloğlan’ın Sırrı” çocuk müzikaliyle saat 11.00 ve 14.00’de iki temsil olarak çocuk izleyicilerinin karşısında olacak.

Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi, 3 Mart 2012 Cumartesi akşamı saat 20.00’de ülkemizin önde gelen üç bas sesini ağırlıyor. Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Tuncay Kurtoğlu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Zafer Erdaş ve İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Tevfik Rodos’un bir araya gelerek oluşturdukları 3 BASSES grubu, yalnızca ülkemizin çeşitli kentlerinde değil, sınırlarımızı da aşarak Avrupa’nın birçok ülkesinde sahne aldı. Opera kültürünü özel ses renkleriyle yaymaya çalışan üçlü, sergiledikleri performansla müzik otoritelerinden tam not alıyor. Repertuarlarında tanınmış operaların arya ve düetlerinin yanı sıra çok seslendirilmiş düzenlemeler, türküler de yer alıyor. Üç Basses’e Karşıyaka konseri için hazırlanan özel programda, İzmir Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü, konuk orkestra şefi Tulio Gagliardo Varas eşlik ediyor.

5 Mart 2012 Pazartesi günü saat 20.00’de, Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından, çeşitli operalarla İzmir’e konuk olarak gelen bariton Arda Aktar, Schumann’ın müziklendirdiği, ünlü Alman şairi Heinrich Heine’nin yazdığı “DICHTERLIEBE/ŞAİR AŞKI” Liedlerini Almanca olarak Karşıyakalılar için yorumlayacak. Lied’lerin Türkçe çevirisi, konser günü izleyicilere dağıtılacak. Bariton Arda Aktar’a, piyanoda İzmir Devlet Opera ve Balesi korrepetitörlerinden piyanist Tuğçe Özaytekin eşlik edecek.

Dünya Kadınlar Günü Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde 7 Mart 2012 Çarşamba akşamı özel bir konserle kutlanacak. Üç İzmirli kadın sanatçı, yalnızca kadın bestecilerin yapıtlarını seslendirecek. Kemanda Sema Korkut, viyolonselde Arzu Gök ve piyanoda Şeniz Duru’nun oluşturduğu Ege Üçlüsü/Trio Aegean; konserin birinci bölümünde Carreno’nun “Vals”ini ve C.Schumann’ın “Piano Trio”sunu seslendirecek. İkinci bölümde ise Chaminade’nin “Piano Trio”sunu ve E.Güner Canbey’in “Tern Trio” ile “Üç Türkü”sünü (Çökertme, Beyaz Giyme Toz Olur, Kalenin Bedenleri) yorumlayacak.

9 Mart 2012 Cuma akşamı Karşıyakalılar Birsen Tezer’in konseriyle caza doyacak.

Genco Erkal “Ben Bertolt Brecht” adlı yeni oyunuyla 13 Mart 2012 Salı akşamı yine Karşıyaka’da…

Fatih Erkoç, son günlerde moda olan şarkılarını 15 Mart 2012 Perşembe akşamı Karşıyakalılar için söyleyecek.

Karşıyaka Belediyesi Konservatuvarı Geleneksel Türk Halk Müziği Korosu, şef ve solist Vildan Turan’ın yönetiminde halk müziğimizin seçkin örneklerini 21 Mart 2012 Çarşamba günü Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde seslendirecek.

Belediye Konservatuvarı’nın bandosundan oluşturulan ve sezon başında yaptığı konserle büyük ilgi uyandıran Orkestra Karşıyaka, şef Nazım Aliyev yönetiminde ve sürpriz solistleriyle günümüzün sevilen parçalarını 26 Mart 2012 Pazartesi günü saat 20.00’da yorumlayacak.

İzmir’i çok seven ve sahnelediği her oyununu İzmirlilerle mutlaka paylaşan ünlü sanatçı Ali Poyrazoğlu, 40. Sanat Yılını Karşıyaka’da kutlayacak. 30 Mart 2012 Cuma akşamı yeni oyununu Karşıyaka’da sahneleyecek olan Poyrazoğlu, 31 Mart 2012 Cumartesi günü 40. Sanat Yılını kutlayacak. Bu özel gece için İstanbul’dan birçok ünlü sanatçının Karşıyaka’ya gelmesi bekleniyor.

Etkinliklerle ilgili ayrıntılı bilgi, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden temin edilebilir.

Telefon: 330 64 04






Okunma: 1755
Okunma: 1755












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)