ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka, Türkiye’nin önde gelen üç bas sesini ağırladı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 6.3.2012    


Karşıyaka, Türkiye’nin önde gelen üç bas sesini ağırladı

Sanatın önde gelen isimlerine ve etkinliklerine ev sahipliği yapma konusunda büyük işlere imza atan Karşıyaka Belediye Opera ve Tiyatro sahnesi bu kez de Türkiye’nin önde gelen üç dev sesini sanatseverlerle buluşturdu.

Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Tuncay Kurtoğlu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Zafer Erdaş ve İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından Tevfik Rodos’un bir araya gelerek oluşturdukları 3 BASSES grubu, muhteşem bir performans sergileyerek klasik müziğin ünlü eserlerini yorumladı.

Sanatçılar konserin birinci bölümünde Rossini’nin Sevil Berberi, Verdi’den Simon Boccanegra, Mozart’tan Figaro’nun Düğünü, Saraydan Kız Kaçırma, Don Giovanni vb eserlerden unutulmaz aryalar seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde de muhteşem performanslarını sürdüren Üç Basses Grubu Adnan Saygun’dan Sivas Düz Alayı, Leigh’den Mançalı Don Kişot, Khrennikov’dan Sarhoş Şarkısı, Lazzaro’dan Chitarra Romana, A. Hoca’dan Moskova Geceleri, Karahisar Kalesi, Guliev’den Akşam mahnısı vb unutulmaz eserlere güçlü sesleriyle hayat verdi.

Konseri izlemeye gelenler ise adeta büyülenerek salondan ayrıldı.

Yalnızca ülkemizin çeşitli kentlerinde değil, sınırlarımızı da aşarak Avrupa’nın birçok ülkesinde sahne alan grup, opera kültürünü özel ses renkleriyle yorumlayarak büyük beğeni topluyor. Repertuarlarında tanınmış operaların arya ve düetlerinin yanı sıra çok seslendirilmiş düzenlemeler ile türküler de yer veriyor Üç Basses Grubu’na Karşıyaka konseri için hazırlanan özel programda, İzmir Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü, konuk orkestra şefi Tulio Gagliardo Varas eşlik etti.






Okunma: 1018
Okunma: 1018












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)