ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’ndan bahar konseri

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 16.3.2012    


Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’ndan bahar konseri

Çalışmalarını 80 kişilik dev bir kadro ile sürdüren Konak Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu yılın ilk konserini Konak Belediyesi Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Kalabalık bir koro olmaları nedeniyle tam ekip olarak sahnede yer alamayan koristler türkülere seyirci koltuklarından eşlik etmek zorunda kaldı. Koro şefi Bahar Almaç yönetiminde iki bölüm halinde türküler seslendiren koro programına İzmir’le adeta özdeşleşen güzel bir türküyle başladı. “Gerizler Başından Hoplayamadım, Döküldü Cephanelerim Toplayamadım…” isimli Bergama türküsünü seslendiren koroya izleyiciler de eşlik etti.

Koro şefi Bahar Almaç, koro üyelerinin yüreklerinde taşıdıkları yöre ve türkü sevdalarının çok güçlü olduğunu belirterek,”Konser öncesinde sadece türküleri seslendirmekle kalmayıp, çevre ve alan gezileri de yaparak kaynak kişi ve yakınlarına ulaşıp konsere hazırlandılar. Topluluğumuz bu akşamki konserinde sizlere, güzel İzmir’imizin en güzel türkülerini seslendirecek, hikayelerini aktaracak, oyunlarıyla ve görselleriyle şehrimizi anlatacak. Gönlünde taşıdığı insan ve türkü sevdasıyla, Konak halkına olan bağlılığıyla ve yine Konak halkına sunduğu hizmetlerle, sanata ve sanatsal tüm etkinliklere verdiği destekle koromuza sağladığı çalışma olanaklarıyla, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Hakan Tartan’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Koro sırasıyla; Bergama, Uzundere, Kemalpaşa, İzmir, Ödemiş, Karaburun, Tire, Urla ve Narlıdere’den yöresel türküler seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde yine birbirinden güzel İzmir Türküleri söyleyen koro geceyi İzmir’in dağlarında çiçekler açar türküsüyle sonlandırdı.






Okunma: 1202
Okunma: 1202












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)