ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyakalı çocuklar, kuklaların büyülü dünyasına kapıldı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 16.3.2012    


Karşıyakalı çocuklar, kuklaların büyülü dünyasına kapıldı

Kuklaların fantastik ve gizemli dünyası bu kez Karşıyaka’da canlandı.

İzmir Uluslararası Kukla Günleri için Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde iki özel gösteriyi çocuklara armağan eden Karşıyaka Belediyesi miniklerin yüzünü güldürdü.

Kazakistan Almati Devlet Kukla Tiyatrosu’nun “Dostluk Ezgileri”ni izlemeye gelen 350’nin üzerindeki çocuk, kuklaların renkli kıyafetleri ve müzik eşliğinde yaptıkları danslar karşısında hayretlerini gizleyemedi.

Dev kuklaların yanı sıra çeşitli hayvanlardan esinlenerek canlandırılan kuklaların hikayeleri minikler arasında büyük heyecan yarattı.

Belediye Başkanı Cevat Durak, Avrupa’nın sayılı kukla festivalleri arasında gösterilen İzmir Uluslararası Kukla Günlerine belediye olarak katkı verdiklerini ve çocukları bu etkinlikle buluşturmak istediklerini belirterek “Özellikle bu tür gösterilere gitme imkanı olmayan çocuklarımızı düşünerek bu şenliğin bir ayağında olmak istedik. Kazakistan ve Bulgaristan Kukla Tiyatrolarının gösterimlerini satın aldık. Karşıyakalı çocuklarımız bu oyunları hiçbir ücret vermeden izledi. Ayrıca kukla ve tiyatro sanatını da çocuklara sevdirmek istiyoruz” dedi.

1935 yılında kurulan Almati Devlet Kukla Tiyatrosu birbirinden güzel gösterimlerini daha çok minikler için sunarken salonda az sayıda da olsa içindeki çocuğu kaybetmeyen yetişkinler de gösterimi büyük bir beğeni ile izledi.






Okunma: 1090
Okunma: 1090












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)