ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kısa film festivallerine katılacak olan “Mevrud” filminin çekimleri, Aliağa, Bergama ve Soma’da yapılıyor

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 20.3.2012    


Kısa film festivallerine katılacak olan “Mevrud” filminin çekimleri, Aliağa, Bergama ve Soma’da yapılıyor

Türkiye’nin en önemli sanayi ticaret kentlerinden Aliağa, son yıllarda kültürel ve sanatsal aktivitelerde en çok tercih edilen kentlerden birine dönüştü. Aliağa Belediyesi’nin sosyal donatı alanları ve çevre düzenlemeleri ile kültür ve sanata verilen destek, özellikle film çekimleri için Aliağa’yı cazip bir kent haline getirdi. Kısa film festivallerine katılacak olan “Mevrud” adlı filmin çekimleri, Aliağa, Bergama ve Soma’da yapılıyor. Filmin Aliağa’da yapılan çekimlerine Aliağa Belediyesi de destek verdi.

Yiğit Nalçacı yönetmenliğindeki 25 kişilik set ekibini çekim yaptıkları Aliağa’da misafir eden Aliağa Belediyesi, filmin çekimlerinin sağlıklı koşullarda gerçekleşmesi için imkanları seferber etti. Yönetmen Nalçacı, Aliağa Belediyesi’nin gösterdiği ilginin kendilerini çok sevindirdiğini ifade ederek, “30 yıllık bir hikayeyi 15 dakikalık bir kısa film içerisinde anlatıyoruz. Eski dostluklar ve arkadaşlıkların unutulmaya yüz tuttuğu günümüzde eskiden kalan arkadaşlık ve dostluk bağlarının yeniden yaratılabileceği fikrini işliyoruz. Aliağa Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya gösterdiği yoğun ilgi ve yakınlık bizi çok şaşırttı. Belediye Başkanı sayın Turgut Oğuz’a tüm belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Aliağa’nın fiziki koşuları ile beraber kendi öyküleri için en uygun yer olduğunu belirten filmin senaristi Özgür Tüfekçi de “Biz sıcak bir öykü yakalamaya çalışıyoruz. Aliağa’ya geldik ve fiziki koşullarını çok beğendik. Bu koşulları ve bu mekanı bize sağlayan Aliağa Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Verilen bu emeklerle ortaya sanatsal değeri yüksek bir film çıkacak” dedi.

“Mevrud”un çekimleri, Aliağa Belediyesi’nin baştan sona yenilediği ve kentin simgesi olarak görülen sahil bandı üzerindeki iskelede gerçekleşti. Güzel bir havada yapılan çekimlere Aliağalılar büyük ilgi gösterdi. Çekimlerde en büyük ilgiyi ise filmde Taylan’ın çocukluk dönemini oynayan yedi yaşındaki Ada Tüfekçi gördü.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz kentin film çekimleri için tercih edilmesinin önemine işaret ederek “Sosyal belediyecilik anlayışımız ile beraber kentimizde düzenli olarak kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Kısa film çekimleri için kentimizi tercih eden sanatçı dostlarımızın talebini memnuniyetle kabul ettik. Bu kısa film çalışması ile beraber Aliağa’nın sosyal ve çağdaş bir kent olduğunu kısa film festivallerinde de bir kez daha ortaya koyma şansı yakaladık.” dedi.






Okunma: 1719
Okunma: 1719












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)