ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kukla Günleri’nde, Burgaz Devlet Kukla Tiyatrosu Tumba Lumba adlı oyunu sahneledi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 24.3.2012    


Kukla Günleri’nde, Burgaz Devlet Kukla Tiyatrosu Tumba Lumba adlı oyunu sahneledi

İzmir Uluslararası Kukla Günleri kapsamında Konak Belediyesi, Bulgaristan’dan gelen usta kukla sanatçılarına ev sahipliği yaptı. Burgaz Devlet Kukla Tiyatrosu’nun Tumba Lumba adlı oyunu Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi.

Bulgaristan’ın Türkiye’ye komşu kenti Burgaz’dan konuk olan ekip, Konak ilçesinin dört bir yanından gelen öğrencilere Tumba Lumba oyununu sergiledi. Folklorik öğelerle bezenmiş modern kukla oyunu, alkışlar ve çocuk kahkahalarıyla şenlendi. Konak Belediyesi tarafından ücretsiz gerçekleştirilen etkinlikte kuklaların uyumlu gösterisi ilgiyle izlendi.

Eğitime verdiği destekle çocukların geleceğinin doğru temeller üzerinde yapılanmasına katkı sağlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu:

“Konak’ta tüm okullarımıza fiziki yapılarının güçlenmesi, spor alanları ve kültür merkezleri, kırtasiye ve malzeme, çevre düzenlemesi gibi teknik destek veriyoruz. Ancak gençler ve onların eğitim hayatı söz konusu olduğunda tüm bunlar onların ihtiyaçlarının sadece bir kısmını oluşturuyor. Sportif, kültürel ve sanatsal anlamda da gençlerimizin gelişimine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.”






Okunma: 1187
Okunma: 1187












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)