ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyakalı tiyatroculardan pastalı kutlama

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 30.3.2012    


Karşıyakalı tiyatroculardan pastalı kutlama

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu “27 Mart Dünya Tiyatro Günü”nü sahnede kutladı. Özen Yula’nın yazdığı ve Zekeriya Hocalar’ın yönettiği her cumartesi oynanan ‘Aşk Evlerden Uzak’ adlı oyunla “Dünya Tiyatro Günü”nde izleyici karşısına çıkan Karşıyakalı amatör tiyatrocular, oyunun ardından da pasta kesti.

16. Yılına giren Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nda oyun sonrası sahnede bir konuşma yapan yönetmen Zekeriya Hocalar, “Sanat deyince güzellik, dostluk, kardeşlik, barış ve özgürlük. Sanatın olduğu yerde kötülükler olmayacak. Sanatın olduğu yerde güzellikler, kardeşlik tohumları yeşerecek. Evrensel düşüncede olan gençler yetişecek” dedi.

Hocalar, “Dünya Tiyatro Günü yılda belki bir kez kutlanıyor ama bizim için her gün bayram. Sanatla bütünleşmiş insanlar olarak, topluma halkımıza sağlıklı bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Burada 10-15 ve 15-25 arası gençlerimiz yer alıyor. Amacımız oyunculara çok önem vermek. Onun yanı sıra çocuklarımızın özgüvenini kazandırmak, toplum karşısında kendilerini rahat ifade edebilmelerini sağlamaktır” diye konuştu.

Oyun sonunda fuayede toplanan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu oyuncuları yönetmen Zekeriya Hocalar ile birlikte pasta keserek Dünya Tiyatro Günü’nü ve oyunun başarısını kutladılar.






Okunma: 1078
Okunma: 1078












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)