ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bayraklı’da şiir gibi bir gece

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 1.4.2012    


Bayraklı’da şiir gibi bir gece

Bayraklı Belediyesi şiir yarışması ödül törenini şölene dönüştürdü. Behçet Kemal Çağlar, Yahya Kemal ve Ümit Yaşar Oğuzcan gibi usta şairlerin şiirlerinden oluşan konser programı dinleyicileri mest etti. 30 ilden 219 şairin 795 eserle katıldığı şiir yarışmasını veritas rumuzuyla İstanbul’dan katılan Yusuf Turhallı kazandı. Gecede şiir onur ödülü de şair Hüseyin Yurttaş’a verildi.

Şiir yarışması ödül töreni Bayraklı Havuz Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Ödül töreninden önce Şef Halil Altınköprü yönetimindeki Bayraklı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, Türkiye’nin usta şairlerinin bestelenerek şarkıya dönüştürülen şiirlerinden oluşan repertuarıyla salonu dolduran seyircilerin karşısına çıktı. Gecede dillere pelesenk olmuş şarkılar hep bir ağızdan söylendi.

Konserin ardından Başkan Hasan Karabağ sahneye çıktı. 3 yılı geride bırakan Bayraklı Belediyesi’nin kültürden fen işlerine, sosyal işlerden yatırımlara kadar birçok projeye imza attığını dile getiren Başkan Karabağ, “Bayraklı genç nüfusa sahip. Belediye olarak spordan kültürel faaliyetlere kadar birçok dalda gençlerimize fırsatlar sunuyoruz. Öykü yarışması ödül töreninde ‘neden bir şiir yarışması düzenlemiyoruz’ demiştim. Bugün de bu yarışmanın ödül töreninde bir araya geldik” dedi.

Aylar öncesinden başvuruların alındığı yarışmaya 30 ilden 219 şair toplam 795 eserle katıldı. Mine Ömer, Gültekin Emre, Fargun Özelli, Sabit Kemal Bayıldıran ve Ataol Behramoğlu’nun jüriliğini yaptığı yarışmayı 795 eser arasından Yusuf Turhallı’nın şiiri kazandı. Turhallı’nın şiiri jüri üyelerince özgün yapısı, dil ve kurgu çabası ile sözcüklerin yüklediği anlam bakımından övgüye layık bulundu.

Başkan Hasan Karabağ genç şair Yusuf Turhallı’ya birincilik plâketi ile 2 bin TL’lik ödülünü teslim etti. Genç şair Bayraklı Belediyesi, jüri üyeleri ve Başkan Karabağ’a teşekkür ederek, “Bu ödül zor bir zamanımda geldi ve çok da iyi oldu. Bu ödül bu yolda bana büyük bir teşvik oldu” diye konuştu. Başkan Karabağ ayrıca şiir onur ödülünü de şair Hüseyin Yurttaş’a verdi. Gecenin sonunda Başkan Karabağ koristlerin arasına girerek son şarkıya eşlik etti.






Okunma: 1093
Okunma: 1093












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)