ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
5.nci Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışması

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 4.4.2012    


5.nci Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışması

Narlıdere Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 'Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışması'nın beşincisi düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Gazeteciler cemiyet lokalinde düzenlenen basın toplantısına, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen, Çalgı Yapım Bölüm Başkanı Aytaç Akarçay, Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyon Başkanı Selahattin Özel, Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mustafa Aslan katıldı.

Gelenekselleşen yarışmanın asıl amacının çağın Pir Sultan Abdal'ı olarak anılan Aşık Mahsuni Şerif'in düşünce yapısını, felsefesini yeni nesillere aktarmak ve yaşatmak olduğunu söyleyen Başkan Batur, yarışmaya geçmiş yıllarda Türkiye'nin yanı sıra yurtdışından da çok sayıda katılımın olduğunu, bu yılda kalabalık bir katılım beklediklerini ifade etti. Bu yıl 5.ncisi gerçekleştirilecek olan Aşık Mahsuni Beste Yarışması jürisini tanıtan Abdül Batur “birbirinden değerli ve konusunda uzman arkadaşlarımız, dostlarımız bize yarışma jürisi olarak yardımcı olacak Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Gani Pekşen, Çalgı Yapım Bölüm Başkanı Aytaç Akarçay, Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyon Başkanı Selahattin Özel, Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mustafa Aslan’dan oluşan uzman jüri ekibi, yarışmaya gönderilecek olan eserleri değerlendirecekler” dedi. 5.nci Aşık Mahsuni Şerif Beste Yarışması’na eser gönderecek olan Adaylar eserlerini kaset, CD veya DVD ortamlarında, 4 Mayıs Cuma saat 18.00’a kadar posta yoluyla ya da elden Narlıdere Belediyesi'ne ulaştırabilecek.

Katılımcılar arasından seçilecek olan on finalist eser her yıl olduğu gibi bu yıl da, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi Gürdal Tosun salonunda 17 Mayıs Perşembe 2012 akşamı saat 20.00’da başlayacak ve Ege Tv’den canlı olarak yayınlanacak olan programda kazananlara ödülleri verilecek.

ÖDÜLLER

1.NCİ 5.000 TL
2.NCİ 3.000 TL
3.ÜNCÜ 1.500 TL
BAĞLAMA DALINDA MANSİYON 1.000 TL
SES DALINDA MANSİYON 1.000 TL






Okunma: 1633
Okunma: 1633












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)