ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dario Moreno 91 yaşında

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 6.4.2012    


Dario Moreno 91 yaşında

Konak Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir’i Sevenler Platformu, Dario Moreno Dostları ve Hisdaş&Sidaş Medyapol Halkla İlişkiler’in ortaklaşa düzenlediği Dario Moreno’nun 91’inci doğum yılı etkinlikleri, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gecede Dario Moreno’nun adının yaşatılması için emek veren kişi ve kurumlara teşekkür belgeleriyle “Dario Moreno Müzik ve Akdeniz Dostluk Ödülleri dağıtıldı.

İzmir’in yetiştirdiği en büyük yeteneklerden Dario Moreno’nun 91’inci doğum yılı nedeniyle düzenlenen konser ve ödül törenine İzmirliler yoğun bir katılım ve ilgi gösterdi. 1968 yılında hayata veda eden müzisyen ve sinema sanatçısı Dario Moreno, yaşamını geçirdiği ve çok sevdiği İzmir’de şarkılarla hatırlandı. Engelli vatandaşların da katıldığı anma gününe gelenlerin bir bölümü ise kalabalık nedeniyle yerlere ve aralıklara oturarak izlemeyi tercih ettiği geceye İzmir Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da katıldı.

Konak Belediye Başkanı Dr,Hakan Tartan konuşmasında değerlerimize sahip çıkma konusunda biraz zayıf kalındığını ifade ederek, “Oysa çağdaş toplumlar bu değerlerini kuşaklar boyunca ileriye taşır, bu eksikliği Sancar Maruflu dolduruyor. Dario Moreno toplumsal barış açısından da önemli mesajlar verdi, bu tür etkinlikler Türkiye’nin, değerlerine sahip çıkıldıkça ne kadar güzel olduğunu gösteriyor” dedi.

Gecede Dario Moreno’nun yaşamıyla ilgili barkovizyon sunumu gösterildi, şarkıları seslendirildi. İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Dario Moreno’nun dünya genelinde pek çok evrensel sanatçı ve sanat kurumu tarafından hiç unutulmadığını ve her zaman anıldığını söyledi. Maruflu şöyle konuştu:

“ Dario Moreno ile ilgili son altı ayda çıkan CD’lerin Avrupa’da satış rekorları kırdığını dile getiren Maruflu, “Dario Moreno’nun kıymetini maalesef sadece İzmir’de Konak’ta biliyoruz. Ama böyle bir sanatçıdan Türkiye olarak EXPO 2020’nin filminde bile yararlanmak aklımıza gelmiyor. Bütün dünyanın tanıdığı bu sanatçı 500’ün üzerinde eser verdi ve dünya repertuarına katkıda bulundu. Ölümünün üzerinden 44 yıl geçen Moreno hala yaşıyor, uluslararası platformda da herkesin sevdiği saydığı biri . Biz yıllardır farklı kültürlerle el ele kucak kucağa yaşadık daha da yaşayacağız, onları çok seviyoruz.”

Anma gecesinde Moreno’nun 2 Nisan 1921 yılında doğduğu, önce İzmir İkiçeşmelik’te ki bir aile evinde, daha sonra Karantina semtinde ve en son ise adının verildiği Asansör’e gidilen sokaktaki evde yaşamını sürdürdüğü anlatıldı. Dario Moreno’nun Dünya çapında tanındığı günlerde Fransa’da kazandığı uluslararası ödülü alırken göğsünden Ayyıldızlı Bayrağı çıkartarak binlerce insana İzmirli Türk olduğunu haykırdığının anlatıldığı gecede duygusal anlar da yaşandı.

Gecede İzmirli ünlü Sanatçı Linet Şaul, Kübalı Lorenzo Mok, Nezih Karabiber ve Ruşen Özben orkestrası ve Türkiye’nin iyi niyet elçisi sanatçı Ersin Faikzade ödül aldı. Linet Şaul, Sefarad, Kübalı Lorenzo Mok Deniz ve Mehtap, ünlü sanatçı Nezih Karabiber ve Ruşen Özben Orkestrası Dario Moreno şarkılarını seslendirdi.






Okunma: 1080
Okunma: 1080












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)