ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Mustafa Ağatekin Cam Sergisi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 8.4.2012    


Mustafa Ağatekin Cam Sergisi

Kültür ve sanat ışığı ile aydınlanan İzmir’de Konak Belediyesi çok farklı bir sergiyi daha İzmirlilerle buluşturdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölüm Başkanı Mustafa Ağatekin ‘Cam Sergisi’ ile Güzelyalı Kültür Merkezi’ne konuk oldu.

İnsan ve insanın sırlarını anlatan Cam Sergisi 36 eserle izleyicinin karşısına çıktı. Füzyon, sıcak cam üfleme ve el boyama gibi farklı tekniklerle ortaya çıkan eserler, insan figürlerinin yanı sıra balık ve kuş betimlemeleriyle de sanatseverlerden tam not aldı. ‘Aidiyet’ serisi ve ‘Üflemeler, püflemeler’ serisi olarak iki ayrı grupta toplanan cam eserleri yoğun ve uzun bir çalışmanın sonucunda oluştu. Her boyama aşamasında fırına giren tablolar, renkleri, boyanın camdaki dansı ve figürlerin büyüleyici görüntüsü ile benzersiz bir sergi oluşturdu.

Sergisiyle sanatını İzmir’e taşıyan Mustafa Ağatekin, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti ve “Sanatın özellikle korunmaya ihtiyacı olduğu bir dönemde, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan verdiği destek ile sanatçıları izleyiciyle buluşturuyor ve sanat ışığının yanmasına olanak veriyor” dedi.

Cam Sergisi açılışında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ağatekin’in eserleriyle mesaj verebilen ender sanatçılardan olduğuna dikkat çekti ve şöyle konuştu:

“Kültür ve sanatın ışığını topluma ne kadar yayarsak, gelecek de o denli aydınlık olacaktır. Toplumlar, kültür ve sanatla nefes alır. Konak Belediyesi olarak, sevgi, dostluk, barış mesajını sanatın her dalıyla; şiirle, resimle, müzikle, dansla, heykelle ve fark yaratan sanat eserleriyle İzmir’den Türkiye’ye ve dünyaya yaymaya devam edeceğiz.”

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleşen Mustafa Ağatekin Cam Sergisi’ne İzmirlilerle birlikte Hollanda ve Yunanistan’dan gelen konuklar da katıldı. Sanat dostlarının büyük ilgi gösterdiği sergi 25 Nisan tarihine kadar açık kalacak.






Okunma: 1284
Okunma: 1284












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)