ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dikili’de 3. Karikatür Şenliği başladı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 8.4.2012    


Dikili’de 3. Karikatür Şenliği başladı

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği Karikatür Şenliği’nin 3.ünsü Muammer Aksoy Parkı’nda yapıldı.

3.Karikatür Şenliği öncesi Maydanoz Mizah Dergisi’nin “Komik Karikatür” sergi açılışı yapıldı. Daha sonra Muammer Aksoy Parkı’nda açık havada karikatürist Mustafa Yıldız tarafından “Hayatımız Mizah” konulu söyleşi yapıldı. Söyleşi ardından Karikatürist Mustafa Yıldız, çocuklarla birlikte ‘Karikatüre ilk adım. Nasıl karikatür çizilir? Nelere dikkat etmeliyiz!’ konulu atölye çalışmaları yaptı.



3. kez yapılan karikatür şenliğinde çocukların çalışmalarını inceleyen Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çelik, çocukların etkinliğe gösterdikleri ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Çelik; Karikatür çizmenin çocukları ayrı bir kültüre, yaratıcılığa yönlendirdiğini ve mizah yönlerinin gelişmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

3 gün sürecek etkinlikte ‘Bir mizah dergisi yayına nasıl hazırlanıyor?’ konulu söyleşi, “ŞAKA” konulu karikatür yarışması da düzenleniyor. Ayrıca etkinliğe katılan çocuklara teşekkür belgesi ve maydanoz Mizah seti hediye edilecek. Yarışmada dereceye girenlerin karikatürleri ise Maydanoz Dergisi’nde yayınlanacak.








Okunma: 1090
Okunma: 1090












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)