ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Gerçek polisli “Eğlenceli bir burun öyküsü”

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 13.4.2012    


Gerçek polisli “Eğlenceli bir burun öyküsü”

Foça Belediyesi Mavi Anka Halk Tiyatrosu, Yazar Ahmet Önel’in Gogol’ün “Bir Delinin Hatıra Defteri’nden uyarladığı “Eğlenceli Bir Burun Öyküsü” adlı oyunuyla tiyatro sezonunu açtı.

10 Nisan 2012 Salı günü saat 14.00’da Polis Haftası kutlamaları ile birleştirilerek çocuklara ve polislere oynanan oyun, saat 20.00’da Foçalı tiyatroseverlere tekrarlandı.

Yönetmenliğini tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Tuncay Arslan’ın yaptığı oyunda bazıları ilk kez sahneye çıkan genç oyuncularla birlikte polis rolünde gerçek polis memuru Serdar Güneş de sahne aldı. Foça Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görev yapan Serdar Güneş salonu dolduran izleyiciler ve meslektaşlarından büyük alkış aldı.



Bir şeyin değerinin kaybedildiğinde anlaşıldığı temasıyla; burnunu kaybeden bir gencin arayışlarını ve çırpınışlarını anlatan oyunda başrolü oynayan Remzican Ergin de performansıyla göz doldurdu. Kayıp burnunu arayan birine karşısına çıkan herkesin onu hatırlatacak bir şeyler söyleyerek çıldırtmasıyla sürüp giden oyunda; burun konusunda halk ağzında yerleşmiş deyim ve sözlerin neredeyse hepsi kullanıldı ve yaratılan replikler salonu kahkahalara boğdu.

Diğer rolleri Merve Kemha, Umut Çalışkan, Sedat Kabul, Elif Karagünoğulları, M.Naci Kütahya, Gökselin Demirci, Kaan Varol, Ayça Sürengöz, Damlanur Ateş, Kardelen Gerçek, Melisa Koldaş, Seda Soydemir, Gizem Dağlı, Yiğit Topaç ve Ayşe Özkan’ın paylaştığı oyun üç aylık bir çalışmanın ürünü.

Yazar Ahmet Önel sahnede ete tırnağa bürünen eserini zevkle izlediğini belirterek; Gogol’ün dünyaca bilinen oyunundan uyarladığım öykü, yönetmen ve oyuncuların emeğiyle izleyicinin alkışlarıyla buluştu. Ben de hepsini kutluyor ve alkışlıyorum.” dedi.

Öğlen ve akşam salonun tıklım tıklım olması ve oyunun gördüğü ilgiden son derece mutlu olduğunu belirten yönetmen Tuncay Arslan; “Oyunun yazarı Foçalı, oyuncular ve bizler Foçalıyız. Foçalı tiyatroseverlerle bir araya gelip güzel bir oyun ortaya koyduk. Hem düşündük, hem güldük. Gençlerimizle tiyatro yapmanın tadına vardık. Oyunda rol alan polis memuru arkadaşımız Serdar Güneş, mesleğini birde sahnede yaşama fırsatı buldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Oyun sonrası beğenilerini ifade eden bazı seyirciler, büyük emekle hazırlanmış oyunu, izleyenler arasında Foça Belediyesi ve ilçe yetkililerinden kimsenin olmamasına üzüldüklerini belirttiler.



Seyfi GÜL







Okunma: 2564
Okunma: 2564












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)