ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Çocuklar kısa süreliğine de olsa bilgisayar dünyasına ara verecekler

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 13.4.2012    


Çocuklar kısa süreliğine de olsa bilgisayar dünyasına ara verecekler

2.Uluslararası Konak Çocuk Şenliği’nin heyecanlı havasında sürecek olan 23 Nisan kutlamaları, 4. Sokak Festivali etkinlikleriyle çocukları özgür bir dünyaya taşıyacak. 20 Nisan Cuma günü saat 12.00’de başlayacak festival ile meydanlarda ve sokaklarda gönüllerince oyunlar oynayacak olan çocuklar kendi dünyalarını yaşayacaklar. Unutulmaya yüz tutmuş; yakantop, istop, ip atlama, meşe oynama, uçurtma uçurma, dokuz kiremit, körebe, yağ satarım bal satarım ve topaç gibi oyunlar kardeş ülkelerden gelen dünya çocuklarıyla birlikte oynanacak. Gün boyu İzmir’de karnaval havası esecek.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan da minikler ile birlikte uçurtma uçuracak, ip atlayacak ve top oynayacak. Gündoğdu Meydanı’nda kurulacak olan eğlence alanında Konak ilçe sınırları içindeki ilköğretim okullarından, konuk ülkelerden ve illerden gelen yüzlerce çocuk şenliğe renk katacak. Çocuklara top, hulohop, ip, halhal, topaç, yoyo gibi sokakta oynanan çeşitli oyuncaklar dağıtılacak. İzmir Gaz ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklara öykü kitapları armağan edecek. Konak Belediyesi’nin ikram araçları alanı dolduran konuklara ikramlarda bulunurken, Pritt de balonlarıyla çocukların coşkusuna renk katacak.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, şenlik ve sokak oyunlarıyla çocukları sanal dünyanın içinden çekip aldıklarını belirtti. Çocukların bu dünya içinde sıkışıp kaldıklarına değinen Başkan Tartan, Sokak Oyunları Festivali’yle çocukların unutulan oyun ve oyuncaklarla buluşacağını söyledi. Tartan, ”Sokakta eski oyunlardan hiçbiri kalmadı evde tek başına bilgisayar oynayan çocuklar var. Oyun oynamak bir kültürdür, sokak kültürüdür, o sokağı ayakta tutan ve canlı kılan dinamiklerden biridir. Biz Sokak Oyunları Festivali ile bu oyunları bir nebze olsun yaşatıp, çocuklarımıza tanıtmayı ve unutanlara da hatırlatmayı amaçlıyoruz “ dedi.






Okunma: 1050
Okunma: 1050












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)