ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“Vakıfların Önemi” Kompozisyon Yarışması

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat


Seyfi GÜL     

  Yayın Tarihi: 21.4.2012    


“Vakıfların Önemi” Kompozisyon Yarışması

Yaklaşan Vakıflar Haftası 2012 etkinlikleri kapsamında Foça Milli Eğitim Müdürlüğü ile Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı işbirliğiyle ödüllü kompozisyon yarışması düzenlendi.

“Vakıfların Ülkemiz İçin, Reha Necla Midilli Vakfı’nın Yöremiz İçin Önemi” konulu yarışma Foça İlçesinde bulunan ilköğretim okullarının 6-7-8 sınıfları ile lise öğrencileri arasında ayrı ayrı düzenlendi. Her iki kategoride dereceye gireceklerden birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere tablet bilgisayar, üçüncülere kitap seti armağan olarak verilecek.

Yarışmaya katılacak öğrencilerin kompozisyonlarını 2 Mayıs 2012 Çarşamba gününe kadar devam ettikleri okul müdürlüklerine teslim etmesi gerektiğini belirten Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız amaçlarının vakıfların öneminin öğrenciler ve toplum tarafından anlaşılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.


Celal Yıldız; “Geleneğimizde vakıfların çok önemli bir yeri vardır. Eskiden vakıflar sayesinde çok insanlar eğitilmiş, topluma kazandırılmış ve devlet görevlerinde bulunmuşlardır. Bugünde vakıflar aracılığıyla hem eğitim, hem sağlık, hem bakım hizmetleri verilmektedir. Bunun toplum tarafından bilinmesini istiyoruz. Bizim ilçemizde de Reha Necla Midilli Vakfı var. Bu vakfın eğitimden sağlığa, sosyal tesislerden, kültür merkezlerine pek çok hizmeti var. Buraya üniversite, liseler, ilköğretim okulları, sağlık ocağı, hastane, huzurevi gibi sayısız tesis kazandırmış. Karşılıksız burslarla desteklediği öğrenciler var. Yanı başımızdaki bu vakfın öğrenciler ve herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Bu amaçla Vakıflar Haftası’nı fırsat bildik. Öğrenci katılımını ve ilgisini sağlamak için ciddi ödüller olması yönünde bir öneri götürdük. Vakıf yetkilileri bunu memnuniyetle kabul etti. Öğrencilere hem araştırma, hem yazma, hem de yarışma kültürü içerisinde vakıfları tanıtma gibi bir misyon edindik. Bununla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Bir üyesi vakıf yönetim kurulundan olmak üzere oluşturduğumuz değerlendirme komisyonu bu eserleri inceleyecek, her iki okul kategorisinde ilk üç derecelere girenlere ödülleri 7 Mayıs 2012 tarihinde Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle verilecek. Reha Necla Midilli Vakfı’nın işlevi bir sosyal sorumluluk projesi gibi. Olanın olmayana vermesi gibi. Bir çocuğu ilkokuldan alıyor, Üniversiteyi bitirene kadar destek veriyor. Onu hayata hazırlıyor. Bundan güzel bir şey olabilir mi.” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2392
Okunma: 2392












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)