ISSN 1308-8483
Yaşamak beceri ister! / Aşçı Fok<br>Nurdan ÇAKIR TEZGİN
  Yayın Tarihi: 12.11.2009    


Yaşamak beceri ister!



Geçtiğimiz ekim ayı sonunda "Yaşam Becerileri Seminerleri" başlığı altında son derece anlamlı iki kişisel gelişim semineri düzenlenmişti Foça'da. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'ndeki seminerlerin her ikisine de katılmıştım fakat, o gün bu gündür bir fırsatını bulup burada paylaşamadım sizlerle. Daha önce birçok defalar katılmış olduğum bu tür seminer ve toplantıların yararı konusunda bırakılsa sayfalarca yazabilirim.

İnsanın, insan olma yeterliliği adına gerekli olduğuna inandığım bu seminerlerin devamlılık arz etmesini çok isterim. Bu organizasyonu destekleyip kasabamızda verilmesine imkan sağladığı için Foça Belediye Başkanlığı'na teşekkür etmek gerek. Keşke devamı olsa, keşke yaşam kalitemizi arttıracak daha pek çok kişisel gelişim semineri Foça'da verilmeye devam etse, ne iyi olur. Çağının tanığı olan insan, yaşam koşullarının yoğunluğu nedeniyle giderek kendini unuttu, eminim buna çok ihtiyacımız var.

İnsana hoşluk ve iyilik hissi veren konular, daima öncelik sıramızdaki farkına varmadan önemsediğimiz gerçek konularımızdır. Bunları çoğu zaman kendimize bile itiraf edemeyiz, ilgilendiğimizi farkedince de nedense şaşırırız. Yaşamı yaşayabilmek için "Yaşam Becerileri Seminerleri" ne gereksinim duyabileceğimizi hiç düşünmeyiz çoğumuz. Oysa ki, var olan herşey gerekli olduğu için vardır! Her ne kadar gerekliliği kişiden kişiye, zamandan zamana değişse de, o vardır. Hangimiz geçmişte burun kıvırdığımız bir şeye bugün farklı gözle yaklaşmıyoruz? Ya da geçmişte yapıp ettiğimiz bazı davranış biçimlerini bugün gereksiz görmüyoruz? O yüzden neyin ne zaman gerekli olduğunu bilebilmek mümkün değildir.

Günümüzün insanı, gerek bilgi kirliliği gerekse çevre kirliliği nedeniyle, sağlıksız koşullar içinde masumiyetini çoktan yitirdi. Bir de dış dünyanın cafcaflı oyuncakları olan teknolojik metalarla geçirdiği zamanı hesaba katarsak, insanımız kendisiyle baş başa kalamayacak kadar kalabalık bir dış dünya yüküne maruz kalıyor.

Yaşam becerileri seminerlerinin faydaları; yükü ağır günümüz insanının kendini çaresiz ve çıkış yollarının kapalı olduğunu düşündüğü noktada devreye giriyor. Stresle başedip, üstesinden gelebilmek ve beynimizden geçen tüm düşüncelerin kontrol gücüne sahip olabilmek kadar harikulade bir şey olabilir mi?

Zihin enerjimizin gerçek efendisi olabilmek elimizde. Tek yapmamız gereken her işte olduğu üzere bunda da işin tekniklerini öğrenmek, öğrenmeyi istemek. Kişisel Gelişim Eğitmeni ve Atölye Çalışmaları yöneticisi Hint asıllı Yogesh SHARDA 'nın konuşmacı olduğu, geçtiğimiz ayki seminerin organizasyonunu Eser PAK gerçekleştirmişti.

Yogesh SHARDA'nin ruha dinginlik veren anlatımıyla oldukça yararlı olduğunu düşündüğüm bu seminerlerin devamını ve hatta yönetim kadrolarında çalışanlar, sosyal hizmet görevlileri, öğretmenler ve sağlık mensupları gibi stresle sürekli iç içe olanlar için tekrarını diliyorum.

Aşçı Fok
Nurdan ÇAKIR TEZGİN


www.ascifok.com


3038










   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)