ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Atölyeden sergiye; Sergiden ödüle…

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 6.5.2012    


Atölyeden sergiye; Sergiden ödüle…

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde seramik kursu eğitmeni Pervin Özdemir’in öğrencilerinin yıl boyu yaptıkları seramikler hem sergilendi hem de seçici kurul tarafından ödüllendirildi.

3. Geleneksel Pervin Özdemir Seramik Atölyesi kursiyerlerinin 270 eseri arsından sergilenmeye değer bulunan, 155 eser başta Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan olmak üzere, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Dr. Halil Yoleri, DEÜ GSF Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Öztuna, DEÜ GSF Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arzu Atıl ve DEÜ GSF Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Feyzi Korura’dan oluşan seçici kurul oylama sonucu ilk üç, mansiyon ve özel ödül alanları belirledi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan bu yıl dereceye girenlere para ödülü de verileceğini belirterek, birinciye 2 bin lira, ikinciye bin lira, üçüncüye 750 lira, mansiyon alanlara ise 250 lira verileceğini söyledi. Mask seramik çalışmalarının ise önümüzdeki günlerde ayrı bir kategori de değerlendirilerek; birinciye 750 lira, ikinciye 500 lira, üçüncüye 250 lira, mansiyon alanlara ise 100’er lira verileceği belirtildi.

Tartan, “Pervin Özdemir Atölyesi kursiyerleri birbirinden özgün ve güzel eserler ortaya koymuşlar. Seçim yapmakta çok zorlandık. Bu yıldan itibaren dereceye girenlere plaketin yanı sıra para ödülü de vermeye karar verdik. Ödül alan, almayan tüm kursiyerleri kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Ödül töreninin ise önümüzdeki günlerde yapılacağı ifade edildi.

İlk üçe girenler
1. Nurper Aker Ödül 2000 TL
2. Sel Peker Ödül 1000 TL
3. Fatoş Yılmaz Ödül 750 TL.

Mansiyon ödülleri

Birsen Tolgay Güvener
Öznur Denizer
Perihan Güney
Çiğdem Beşkardeş
Ümit Bilgiç
Nancy Karaşahin

Özel ödüller

Soroptimist Ödülü
Evin Akıncı

Kültür Derneği Ödülü
Enver Aker

Müze Derneği Ödülü
Adnan Şişman






Okunma: 1145
Okunma: 1145












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)