ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmir Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası ikinci konseri 14 Mayıs’ta…

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 11.5.2012    


İzmir Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası ikinci konseri 14 Mayıs’ta…

Açılış konserini 26 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştiren İzmir Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası ikinci konserini 14 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat 20.30’da Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde veriyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın büyük ve özverili katkılarıyla, Devlet Sanatçısı Prof. Gürer Aykal’ın ve dramaturg Serdar Ongurlar’ın girişimleriyle, ülkemizin önde gelen orkestra sanatçılarından oluşturulan Orkestra, bu konserinde de müzikseverler için özel bir program hazırladı.

Şef Gürer Aykal yönetimindeki, İzmir Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası, konsere Francesco Geminani’nin Mi Minör tondaki “Konçerto Grosso” adlı yapıtıyla başlıyor. Bu yapıta orkestranın başkemancısı Ersun Kocaoğlu, ikinci keman grup şefi Rüstem Mustafa, viyola grup şefi Pınar Dinçer ve cello grup şefi Fulya Krepak solist olarak katılıyorlar. Birinci bölümün ikinci parçası ilginç melodilerin yer aldığı Ottorino Respigni’nin “Antik Danslar ve Aryalar Süiti”. Kısa bir aranın ardından orkestra bu kez büyük besteci Ludwig van Beethoven’in Si bemol Majör tondaki 4 nolu Senfoni’sini yorumlayacak.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan İzmir Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü Gürer Aykal: “Dört ay önce verdiğimiz ilk konserimizde izleyicilerimizin çok büyük teveccühü ile karşılaştık. Ülkemizde uygarlığın başkenti olarak tanımladığım İzmir’in sanatseverlerine gönül borcumuz katlanarak büyümekte. Bu konserde de ilginç ve etkili bir repertuvarla müzikseverlerin karşısına çıkıyoruz. Hepinizi 14 Mayıs konserimize davet ediyorum” dedi.


Etkinliğe giriş davetiyelidir. Numaralı Davetiyeler Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden temin edilebilir (Tel: 330 64 04).






Okunma: 1125
Okunma: 1125












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)