ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Görme engelli fotoğraf sanatçıları sergi açtı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 11.5.2012    


Görme engelli fotoğraf sanatçıları sergi açtı

Konak Belediyesi, Alsancak Sevgi Yolu’nda açılan “Görmeyen Gözler Fotoğraf Çekiyor” sosyal sorumluluk projesi fotoğraf sergisi ile 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda İzmir’den dünyaya farklı bir mesaj verdi. Daha önce örneği görülmemiş projede ‘Bazen görmek yetmez’ sloganıyla yola çıkan 10 görme engelli fotoğraf tutkunu, projeyi sergi ile taçlandırdı. Konak Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projeye Çamlaraltı Koleji fotoğraf makinalarıyla destek verirken Kamu Yararına Görme Engellileri Koruma Derneği üyeleri gönül gözleriyle fotoğraf çekti.

Engelliler Haftası’nın ilk gününde Sevgi Yolu’nda gerçekleşen sergi açılışına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Çamlaraltı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Engin Dirikal, Çamlaraltı Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Serap Özöktem, Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Hakan Kırkık, Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hızır Kaya, proje eğitmeni Aykut Fırat, proje sorumlusu Burcu Tuna ve proje ekibi katıldı.

Engelli yurttaşların sosyal yaşamda daha çok ve etkin yer alması için yönetim anlayışında engellilere yönelik hizmetleri ön planda tutan Konak Belediye Başkanı Dr Hakan Tartan sergi açılışında şöyle konuştu:

“Gönül gözüyle görmek işte böyle bir şey. Projede yer alan arkadaşlarımızın sevgiyle çarpan yürekleri var ve o yüreklerden çıkan sevgiyle bu fotoğraflar oluştu. İnsan yaşamında her zaman atılması gereken adımlar vardır ve o adımlar mutluluğa götürür. Bu sergi de engellere inat, atılan o adımlardan birini oluşturdu.”

İlk günden itibaren Görmeyen Gözler Fotoğraf Çekiyor” sosyal sorumluluk projesini takip eden ve destek veren Çamlaraltı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Engin Dirikal “Fotoğraflara bakınca gerçekten gönül ne kadar güzel görüyor, anlaşılıyor. Demek ki gözle görmek her şeye yetmiyormuş. Bu sergiyi oluşturan, hepsi de profesyonel olmaya aday arkadaşlarımızı kutluyorum” diye konuştu.



Deneyimli foto muhabiri Aykut Fırat, görmeyen gözlerin de fotoğraf çekebileceğini İzmir’den duyuran proje sonunda açılan serginin Engelliler Haftası’nda daha da anlam kazandığımı belirtti ve şunları söyledi:

“Engelleri kaldırmak, toplumun duyarlılığını arttırmak amacıyla çıktığımız yolda adım adım ilerledik ve en güzel sonuca ulaştık. Bu projeye destek veren, görmeyen gözlerin fotoğraf çekebileceğine gönülden inanan herkese teşekkür ediyorum. Fotoğrafları çeken ve harikalar yaratan 10 arkadaşımı kutluyor, alkışlıyorum.

58 fotoğrafın yer aldığı sergi açılışında heyecanını gizlemeyen Çamlaraltı Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Serap Özöktem ise “Projeye severek ve koşarak destek verdik. Görmek istemezseniz gözlerinizi kapatırsınız ancak yüreğinizi kapatamazsınız. Başta Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan olmak üzere projeyi yüreğiyle destekleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kamu Yararına Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Hakan Kırkık, fırsat verildiğinde engellilerin çok şey başarabildiğini ispatladıklarını vurgulayarak Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a ve destek verenlere teşekkür etti.
‘Bazen görmek yetmez’ diyerek projede yer alan görme engelli fotoğrafçı Hakan Doğanay duygularını şu sözlerle ifade etti:

“İlkler daima iyidir. Bu deneyim bizim için ilk aşk kadar güzel oldu. Deklanşöre bastığımızda çıkan üç desibellik sesi dinledik, anlar anları izledi ve biz bu işten keyif aldık.”

Konak Belediyesi’nin tüm engelleri kaldırdığı “Görmeyen Gözler Fotoğraf Çekiyor” projesi fotoğraf sergisi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası boyunca Sevgi Yolu’nda; 17 Mayıs’tan itibaren de Konak Belediyesi 11.Alsancak Şenliği boyunca Dominik Caddesi’nde açık olacak.






Okunma: 1227
Okunma: 1227












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)