ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Narlıdere Gençlik ve Çiçek Festivali başlıyor

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 15.5.2012    


Narlıdere Gençlik ve Çiçek Festivali başlıyor

Narlıdere Belediyesinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Gençlik ve Çiçek Festivali, Mayıs ayını renklendirecek. Narlıdere’nin bereketli topraklarında yetişen birbirinden güzel çiçekler jüri karşısına çıkacak.

Narlıdere’nin ve Narlıdere Gençlik ve Çiçek Festivali’nin maskotu olan “Nar adam” Başkanlık makamında festivali ve etkinliklerini ilk olarak Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a aktardı. “Nar adam” ile fotoğraf çektiren Başkan Batur “Bu yıl zengin bir program ile Narlıdere Gençlik ve Çiçek Festivali katılımcılarını bekliyor. Ben bu bereketli topraklardan yetişen eşsiz çiçekleri görmek için tüm İzmirlileri, Narlıdere’ye davet ediyorum. Hem çiçek üreticisini desteklemek hem de sürprizler ile dolu bir festival programını sunmaktan mutluyuz” dedi.

Narlıdere Gençlik ve Çiçek Festivali 18-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek etkinlikler ile kutlanacak.

Narlıdere’de faaliyet gösteren kurum, okul, dernek, sivil toplum kuruluşları ve halkın katılımı ile oluşturulacak olan festival korteji saat 20.00’da, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önünden harekete geçecek. Narlıdere’yi baştanbaşa geçecek olan festival korteji, tüm Narlıderelileri Gençlik ve Çiçek Festivali’ne davet edecek.

Festival kortejinin yürüyüşünün Demokrasi Meydanı’nda son bulmasının ardından düzenlenen Türk Halk Müziği gecesine katılacak olan Narlıdereliler, Muharrem Temiz, Cengiz Özkan ve Mazlum Çimen’den dinleyecekleri birbirinden güzel türküler ile muhteşem bir türkü gecesi yaşayacaklar.

19 Mayıs günü fotoğraf, resim ve futbol yarışmalarının birincilerini Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur açıklayacak ve kupalarını verecek. Narlıdere Gençlik ve Çiçek Festivali, bu yıl farklı bir uygulama ile sivil toplum örgütleri, dernekler ve Türkiye’ye ait değişik kültürleri vatandaşlar ile bir araya getirecek. Ahmet Priştina Demokrasi Meydanı’na 30 adet tanıtım standı kurulacak. Tanıtım stantlarında, yıl boyunca yaptıkları faaliyetleri, kültür zenginliklerini, ürün ve eserlerini ziyaretçileri ile paylaşacak olan etkinlik katılımcıları, 19 Mayıs’a kadar Ahmet Priştina Demokrasi Meydanı’nda ziyaretçilerini ağırlayacaklar.


Kendi topraklarında yetişen çiçekler ile düzenlenen bir festival olma özelliğini koruyan Narlıdere Gençlik ve Çiçek Festivali düzenlediği zengin etkinlik programı ile tüm İzmirlileri etkinliklere katılmaya davet ediyor.

“En Güzel Çiçek Yarışması” ile başlayan etkinlikler 19 Mayıs Cumartesi günü Yukarıköy meydanında saat 16.00’da düzenlenecek. Bu yılki Çiçek üretim yarışması kategorileri kırmızı gül, beyaz gül, renk gül, standart karanfil, minyatür karanfil, gerbera, oriental lilyum, asiatik lilyum, yeşillik garnitür olarak belirlendi. Gençlik ve Çiçek Festivali yarışmaları arasında sanatsal çiçek hazırlama ve sunum yarışması ise protokol, davetliler ve halkın katılımı Yukarıköy meydanında gerçekleştirilecek.

19 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek yarışmalar arasında bu yıl ilk defa düzenlenecek olan “En Güzel Araç Süsleme” yarışması ise merakla bekleniyor. Yarışmacılar, Yarışma günü çiçekler ile süslenmiş araçlardan oluşan konvoy ile tüm İzmir’i dolaşarak hem maharetlerini gösterecekler, hem de İzmirlileri Narlıdere Gençlik ve Çiçek Festivali’ne davet edecekler.

Narlıdereliler 19 Mayıs coşkusunu Demokrasi Meydanı’nda, ülkemizi Eurovision’da temsil eden “Yüksek Sadakat” grubu ile yaşayacak. Narlıdere Gençlik ve Çiçek Festivali’nin son günü olan 19 Mayıs’ta havai fişek gösterisi ile festival etkinlikleri son bulacak.






Okunma: 1259
Okunma: 1259












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)