ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmir Mask Müzesi 1. yaşını kutladı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 15.5.2012    


İzmir Mask Müzesi 1. yaşını kutladı

Konak Belediyesi’nin kent turizmine kazandırdığı, Türkiye’nin ilk ve tek mask müzesi İzmir Mask Müzesi, kuruluşunun birinci yılını sergi açılışıyla kutladı. Müzenin birinci yıl kutlamalarına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Seramik Sanatçısı Pervin Özdemir, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Nesrin Ünlü, Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nedret Yaşar, Müze danışmanları Doç. Dr. Ali Kazımöz, Doç. Dr. Canan Sönmezdağ, müze binasını bağışlayan Hüseyin İnal Öz, Müze Koordinatörü Serpil Birsin, çok sayıda sanatçı ve İzmirliler katıldı.

İzmir’e üç yılda üç butik müze kazandıran Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan müzelerin 100 binden fazla konuk ağırladığını ve bu rakamın yüzde 40’ını yabancı turistlerin oluşturduğunu söyledi. ‘Neşe ve Karikatür Müzesi’ ile Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü’nü alarak kent yaşamında müzelerin önemini bir kez daha ortaya koyan Başkan Tartan şöyle konuştu:

“Kültür sanat ışığı topluma ne kadar çok yansıtılırsa kentin çağdaşlığı da o kadar ileri bir noktaya taşınır. Milletvekilliği ve bakanlık yaptığım dönemde Atatürk Müzesi’ni İzmir’e kazandırarak başladığımız yolculukta bugün Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, İzmir Mask Müzesi ve Neşe ve Karikatür Müzesi ile kent yaşamında etkin merkezler oluştu. Kentin bu kazanımları güç olarak, sinerji olarak geleceğe yansımaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de yeni müzelerle İzmir’in çağdaş yönünü dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz.”

Bir yılda 11 bin ziyaretçi

Özellikle kurvaziyer turizm ile İzmir’e gelen yabancı turistlerin kent merkezinde daha çok zaman geçirmelerini sağlayan İzmir Mask Müzesi’nde, 250 etnik ve kültürel maskı 11 bin kişi gördü. Hıfzı Topuz, Müjdat Gezen, Sunay Akın, Ertuğrul Özkök gibi tanınmış isimlerin koleksiyonlarından değerli parçalar da içeren İzmir Mask Müzesi, bir yıl boyunca atölye çalışmalarına da ev sahipliği yaptı. Yüzlerce İzmirli dekoratif mask yapımı, deri, seramik ve alçı mask yapımı gibi atölye çalışmalarında hünerlerini sergiledi.

Birinci yıla çifte sergi

Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi birinci yaşını Pervin Özdemir Seramik Atölyesi kursiyerlerinin seramik mask sergisi ve Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nedret Yaşar’ın resim sergisi ile kutladı. Doç. Dr. Nedret Yaşar’ın resim sergisi 22 Temmuz tarihine; Pervin Özdemir ve öğrencilerinin, Kalo Gağan, Geyik Oyunu, Karakoncolos gibi Anadolu’nun dört bir yanındaki törenlerde kullanılan maskları seramik sanatıyla canlandırdığı sergi ise 17 Ağustos’a kadar İzmir Mask Müzesi’nde ziyarete açık olacak.






Okunma: 1132
Okunma: 1132












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)