ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka Filarmoni’den muhteşem konser

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 15.5.2012    


Karşıyaka Filarmoni’den muhteşem konser

Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası ikinci konserinde de büyüledi. Dünyaca ünlü Şef Gürer Aykal yönetimindeki orkestra, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’ndeki muhteşem konserde özel repertuarı ile büyük alkış aldı. Konser sorasında ise, kuliste sürpriz bir doğum günü partisi vardı. Şef Gürer Aykal, doğum gününü Müzik direktörlüğünü yaptığı Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası sanatçılarıyla birlikte kutladı.

İlk konserini 26 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştiren İzmir Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası’nın ikinci konserinde keman sanatçıları Ersun Kocaoğlu ile Rüstem Mustafa, viyola sanatçısı Pınar Dinçer ve çellist Fulya Krepak solist olarak yer aldı. Konser Francesco Geminani’nin Mi Minör tondaki “Konçerto Grosso” adlı yapıtıyla başladı. Birinci bölümün ikinci parçası, ilginç melodilerin yer aldığı Ottorino Respigni’nin “Antik Danslar ve Aryalar Süiti” oldu. Konserin ikinci bölümünde ise, büyük besteci Ludwig van Beethoven’in Si bemol Majör tondaki 4 nolu Senfoni’si yorumlandı.

Konser sonunda Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Şef Gürer Aykal’a piyano şeklinde bir plaket ve çiçek takdim etti. Hüseyin Çalışkan, böyle büyük sanatçıları ağırlamaktan dolayı çok memnun olduklarını dile getirdi.



Gürer Aykal’a doğum günü sürprizi

Konserin ardından kulise geçen Prof. Gürer Aykal’ı burada bir sürpriz bekliyordu. 70. yaşına basan Aykal için düzenlenen doğum günü partisinde orkestrada bulunan sanatçılar, kendisini izlemeye gelen okul arkadaşları ve sanatseverler sanatçıyı yalnız bırakmadı. Dört ay önce Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde ilk konserlerini verdiklerini belirten Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü Gürer Aykal, “İzmirli sanatseverlerle bizleri buluşturan Karşıyaka Belediyesi Başkanı Cevat Durak ve ekip arkadaşlarına çok teşekkür ederim. Burada olmak mutluluk verici... Özel olan günümü de unutmadınız bana bu sevinci yaşattınız. Yeni konserlerde buluşmak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.






Okunma: 1211
Okunma: 1211












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)