ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka Tiyatro Şenliği’ne hazırlanıyor

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 18.5.2012    


Karşıyaka Tiyatro Şenliği’ne hazırlanıyor

Karşıyaka’da şenlik rüzgarları esmeye devam ediyor. Sona eren Çiçek Festivali’nin hemen ardından kenti şimdi de Tiyatro Şenliği heyecanı sardı. Karşıyaka Belediyesi’nin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği Geleneksel “Cahit Atay Liselerarası Tiyatro Şenliği" 21 Mayıs’ta başlıyor.

Karşıyaka Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) öğrencileri ile 11 lisenin tiyatro gruplarının katıldığı şenlikte, dünyaca ünlü oyunlar sahnelenecek. Geleceğin tiyatrocularının hünerlerini sergileyeceği şenlik Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde 23 Mayıs – 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen ve tiyatroyu geniş kitlelere sevdirmeyi hedefleyen şenliğin açılış töreni ise 21 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat:14.00’de
bir kortej eşliğinde yapacak. Kaymakamlıktan Anayasa Meydanı’na kadar kostümleri ile yürüyecek olan genç oyuncu adayları Karşıyakalıları şenliğe davet edecek.

Şenlik süresince Cihat Kora Anadolu Lisesi “Anton Çehov’dan Kısa Oyunlar”, Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi “Dokuz Canlı”, KARGEM Aziz Nesin’den “Adamı Zorla Deli Ederler” ve “Yüz Liraya Bir Deli”, Karşıyaka Lisesi Turgut Özakman’ın “Töre”, Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi Ali Yürük’ün “Türkmen Düğünü”, Karşıyaka Anadolu Lisesi Güngör Dilmen’in “Midas’ın Kulakları”, Havva Özişbakan Lisesi Joseph Kesselring’in “Ahadudu”, Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi Erdoğan Sarıgül’ün “4. Maymun”, Bayraklı Lisesi “Sevgili Doktor”, Yıldız Tınas İzmiroğlu Anadolu Lisesi Louis Verneuil’in “137 Numara” ile Haydar Ediskun ve Baha Dürder’in “Keçileri Kaçıranlar”, Teğmen Ali Rıza Akıncı Anadolu Lisesi Turgut Özakman’ın “Fehim Paşa Konağı”, Özel Özge Final Akşam Lisesi Yılmaz Erdoğan’ın “Kadınlık Bizde Kalsın” isimli oyunları ile tiyatro severlerin karşısına çıkacak.






Okunma: 1061
Okunma: 1061












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)