ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bilge çınarlardan “Ata’ya Şükran” konseri

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 21.5.2012    


Bilge çınarlardan “Ata’ya Şükran” konseri

Karşıyaka Belediyesi tarafından kurulan Bilge Çınarlar Kulübü üyeleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Ve Gençlik Bayramı nedeniyle “Ata’ya Şükran Konseri” verdi. 60 yaş üzeri Bilge Çınarlar Kulübü üyeleri, Karşıyaka Latife Hanım Köşkü’ndeki konserde Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdi. Bilge Çınarlar, konser öncesi kendilerine gösterdiği özen ve destek için Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a da teşekkür plaketi verdi.

Atatürk’ün en önem verdiği iki kişinin Karşıyaka’da anıları olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Atamızın annesi Karşıyaka’da yatıyor. Eşinin hatıralarının bulunduğu yer ise, şu an içinde bulunduğumuz bu köşk. Burada bu konseri vermek bugüne ayrı bir anlam katıyor. Duygulanmamak, etkilenmemek elde değil. Atatürk’ün ilkeleri bizlere ışık tuttu, yüzümüzü aydınlığa döndük. Onun ilkelerini yaşatmaya kararlıyız, Cumhuriyet’e her zaman sahip çıkacağız. İzmir bu kararlılığını göstermektedir. Atatürk’ten ve Cumhuriyet’ten asla vazgeçmeyeceğiz. İzmir’in en güzel yanı Türkiye’ye verdiği mesajlardır. Biz birlik olduktan sonra kimse bizi yıkamaz. Sizlerden aldığımız güçle bu yolda mücadele edeceğiz. “ dedi.

Latife Hanım Köşkü bahçesinde yüzlerce kişinin katıldığı konser iki bölümden oluştu. İlk bölümde TRT sanatçılarından Nimet Oğuz yönetiminde türküler seslendirildi. Atatürk’ün sevdiği “Bülbülüm Altın Kafeste, Vardar Ovası, Aşan Bilir Karlı Dağın Ardını, Güzel Ne Güzel Olmuşsun, Uzun İnce Bir Yoldayım” gibi 21 türkü seslendirildi. İkinci bölümde ise şef Seher Önal yönetiminde Türk Sanat Müziği şarkıları seslendirildi. Bu bölümde “İzmir’in Kavakları, Karşıyaka’dan mısın?, Ada Sahillerinde Bekliyorum, Sarı Kurdelem Sarı, Havada Bulut Yok, Şimdi Uzaklardasın. “ gibi 21 şarkı izleyicilerin de eşlik etmesiyle coşku içinde söylendi.

Latife Hanım Köşkü’nün bahçesindeki konserin bir diğer farklı anlamı ise, değişen rollerdi. Yıllarca çocuklarının gösterilerinde alkış tutan anne babalar bu kez sahnede hünerlerini sergilerken, çocukları da koltuklarında onları gururla izledi.






Okunma: 1036
Okunma: 1036












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)