ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tiyatro Karşıyaka’da “Perde” dedi

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 22.5.2012    


Tiyatro Karşıyaka’da “Perde” dedi

Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 23.sü düzenlenen “Geleneksel Cahit Atay Liselerarası Tiyatro Şenliği” renkli bir kortej yürüyüşüyle başladı.

Tiyatro Şenliği’nde rol alan yüzlerce lise öğrencisi sahne öncesi kostümleri ile Karşıyaka Çarşısında yürüyüş yaparken Karşıyakalıları da bu coşkuya ortak etti. Belediye Bandosu eşliğinde Kaymakamlık önünden başlayıp Anayasa Meydanı’nda son bulan kortejde gençler şarkılar söyledi, halaylar çekti. Yıl boyunca hazırlandıkları oyunları sergileyecek olmanın heyecanın yaşayan gençler anıtın önünde de bir hatıra fotoğrafı çektirip, İstiklal Marşı’nı okudu.

23 Mayıs- 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan Geleneksel Cahit Atay Liselerarası Tiyatro Şenliği’ne Cihat Kora Anadolu Lisesi “Anton Çehov’dan Kısa Oyunlar”, Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi “Dokuz Canlı”, KARGEM Aziz Nesin’den “Adamı Zorla Deli Ederler” ve “Yüz Liraya Bir Deli”, Karşıyaka Lisesi Turgut Özakman’ın “Töre”, Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi Ali Yürük’ün “Türkmen Düğünü”, Karşıyaka Anadolu Lisesi Güngör Dilmen’in “Midas’ın Kulakları”, Havva Özişbakan Lisesi Joseph Kesselring’in “Ahadudu”, Vali Erol Çakır Anadolu Lisesi Erdoğan Sarıgül’ün “4. Maymun”, Bayraklı Lisesi “Sevgili Doktor”, Yıldız Tınas İzmiroğlu Anadolu Lisesi Louis Verneuil’in “137 Numara” ile Haydar Ediskun ve Baha Dürder’in “Keçileri Kaçıranlar”, Teğmen Ali Rıza Akıncı Anadolu Lisesi Turgut Özakman’ın “Fehim Paşa Konağı”, Özel Özge Final Akşam Lisesi Yılmaz Erdoğan’ın “Kadınlık Bizde Kalsın” isimli oyunları ile katılıyor. İlk oyun 23 Mayıs tarihinde saat:14.00 ve 20.30 ‘da Cihat Kora Lisesi öğrencilerinin Anton Çehov’dan “Ayı- Evleneme teklifi- Yıldönümü- Aksırık ve Mürebbiye” isimli kısa oyunları ile başlayacak

Şenliğe bu yıl 11 Lise ve Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nden toplam 330 oyuncu öğrenci katılıyor. Oyunların tümü Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde sanatseverler ile buluşacak.






Okunma: 1271
Okunma: 1271












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)