ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tiyatro Oyunculuğu Kursu’na kayıtlar başladı

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 24.5.2012    


Tiyatro Oyunculuğu Kursu’na kayıtlar başladı

Karşıyaka Belediyesi amatör oyunculara “hayallerinin” fırsatını sunuyor. Belediye bünyesindeki Tiyatro Oyunculuğu Kursu için başvurular geçtiğimiz günlerde başlarken, ilgi de artarak devam ediyor.

Karşıyaka’nın yaşam kalitesini yükseltmek gibi bir hedef koyduklarını hatırlatan Belediye Başkanı Cevat Durak, tiyatronun bu anlamda ilçe halkının beklentilerini karşılayacak bir unsur olduğunun altını çizerek, “Belediye olarak, özellikle amatör tiyatroya verdiğimiz destek ortada. Belediye Tiyatromuz başarılarıyla parmak ısıtıyor. Geleneksel Cahit Atay Liselerarası Tiyatro Şenliği ile öğrencileri bu sanat dalına teşvik ediyoruz. Kursumuz ise, tiyatroya, oyunculuğa duyduğu ilgiyi kariyer olarak tercih eden gençlerimize yeni imkanlar sunuyor. Bunu bir hizmetten ziyade, görev olarak kabul ediyoruz” dedi.

16 yılı geride bırakan Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, kurslardan yetişecek yeni oyuncularla kadrosunu güçlendirecek. Geçmiş yıllarda ihtiyaca göre çocuk ve yetişkin grupları için açılan kurslar, bu yıl sadece yetişkinler için açılıyor.

Katılmak isteyenler, 20 - 35 yaş grubuna yönelik açılan kurs için 8 Haziran 2012 Cuma gününe kadar Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne başvurabilecek.

Seçmeler, 11 ve 12 Haziran 2012 saat 18.30'da Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu yönetmeni Zekeriya Hocalar tarafından verilecek kurs, 11 Haziran – 03 Ağustos 2012 ve 27 Ağustos - 13 Eylül 2012 tarihleri arasında iki dönem olarak pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günleri 18.30 - 21.00 saatlerinde Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Eğitim süresince ses, ritm, doğaçlama, beden dili, mimik, rol ve karakter üzerine çalışmalar yapılacak.

Kurs bitiminde kursiyerler bir gösteri yapıp katılım belgelerini alacaklar.






Okunma: 1024
Okunma: 1024












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)