ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
‘Usta’ya Saygı’ gecesine bir kez daha onur, gurur, vefa, sevgi ve dostluk damgasını vurdu

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 27.5.2012    


‘Usta’ya Saygı’ gecesine bir kez daha onur, gurur, vefa, sevgi ve dostluk damgasını vurdu

Konak Belediyesi, İzmir'de sanat, kültür ve edebiyat alanında kente katkı koyan, eserleriyle, duruşuyla iz bırakan isimleri ‘Usta’ya Saygı’ adıyla düzenlenen etkinliklerle anmaya devam ediyor. Konak Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ‘Usta’ya Saygı’ etkinliğinde bu kez gazeteci- yazar, İzmir’deki 68 kuşağının simge isimlerinden biri olan Okan Yüksel’in meslek hayatına, kişiliğine, hayata karşı duruşuna ışık tutuldu.

Bir koltuğa pek çok mesleği sığdıran başarılı gazeteci-yazar Okan Yüksel, aynı zamanda sporcu, şiir sevdalısı, ekonomist kimliği ile de yıllardır adından söz ettiren bir isim. Onun için Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu’nda düzenlenen geceye Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir basın camiasından pek çok meslektaşı, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Kemal Baysak, Konak Belediyesi eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, gazeteci Gürkan Ertaç, kızı, sporcular, şairler, tiyatrocular, dostları, yakınları ve sevenleri katıldı. Gecenin sunumunu ise İzmir sevdalısı, vefa adamı Sancar Maruflu üstlendi. Okan Yüksel’in yaşamından kesitlerin sunulduğu kısa filmle başlayan geceye vefa, samimiyet, sevgi ve dostluk damgasını vurdu.

Yüksel’e günün anısına çiçek ve çeşitli hediyeler veren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Okan Yüksel’in dolu dolu bir insan olmasına değinerek, “Küçükken bilmediğim bir şeyle karşılaşınca Meydan Larousse gibi olan babama danışırdım. Okan Ağabey de ‘Meydan Larousse 2’ gibidir benim için. Ancak İzmir’in kıymetini yeterince bilmediği bir isimdir. Şiir okuması bile yüreğinin ne kadar sevgi dolu olduğunu gösteriyor. Dostluğu, sevgiyi paylaşmak için bir araya geldiğimiz ‘Usta’ya Saygı’ geceleri övündüğüm etkinliklerimizden biridir. Keşke dememek için değerlerimizi yaşarken anmak en güzeli” diye konuştu. Okan Yüksel’in haksızlıklarla mücadele eden, direnişçi kimliğine dikkat çeken Başkan Tartan, “Mücadele, direniş sana en çok yakışandır, devam” diyerek Okan Yüksel’i desteklediğini ifade etti.

Salonu dolduran pek çok dostu Yüksel için övgü dolu sözler söylerken kimileri de şiiri çok seven Yüksel’e şiirle seslendi, şiirle selamladı.

Spor yazarlığı ve sporcu kimliği ile de başarılara imza atan Yüksel’i Türkiye Futbol Adamları Derneği Başkanı Şaban Acarbay ve arkadaşları da Yüksel’e ‘Onur Belgesi’ ve rozet takarak sevgilerini, saygılarını sundular.

Kendinden emin, tok ve etkileyici sesiyle, her zamanki gibi dik duruşuyla kendisi için düzenlenen geceye katılan tüm davetlilere ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür eden gazeteci Okan Yüksel, “Oxfort’ta bin 600 bilim dalı var ama orada tek bir şey öğretilemez; o da dostluk. İzmir’e gelip, dostluğu, sevgiyi görmeleri, öğrenmeleri lazım” dedi.

Heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunan Yüksel, geceye ne kadar özenerek geldiğini de şu sözlerle ifade etti:

“Bu gün üç şeyi arka arkaya yaptım; tıraş oldum, gömleğimi ütüleyip giydim ve ayakkabılarımın tozunu aldım”

Halikarnas Balıkçısı gibi Okan Yüksel de sözlerini her zaman ‘Merhaba’ ile başlayıp, ‘Merhaba’ ile bitirir. Bu kuralı bozmayan Yüksel, yine sözlerine onunla özdeşleşen bu selamlamayla son verdi, ‘Merhaba!’.






Okunma: 1046
Okunma: 1046












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)