ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde bir Türkiye Prömiyeri daha…

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 30.5.2012    


Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde bir Türkiye Prömiyeri daha…

İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü (İZDOB), George Friedrich Händel’in “Agrippina” operasının ilk seslendirilişini Konser Versiyonu olarak Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleştiriyor. 30 Mayıs Çarşamba günü saat 20.30’da başlayacak olan etkinlik Karşıyaka Belediyesi katkılarıyla sunulacak.

İZDOB Sahne Yönetmeni Mehmet Ergüven’in sahneleme çalışmalarını uzun zamandır sürdürdüğü “Agrippina” operasının konser versiyonunda orkestrayı konuk şef Wolfgang Riedelbauch yönetiyor. Almanya’dan davet edilen konuk orkestra sanatçıları ve İZDOB Orkestrasının üyelerinin birlikte eşlik edeceği operada, barok tınılar ilk kez Karşıyaka’dan yayılacak. Daha önce İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından bariton Cengiz Sayın, Avusturyalı ünlü besteci Franz Schubert’in “Die Schöne Müllerin” (Güzel Değirmenci Kız) adlı liedlerini de bir Türkiye prömiyeri olarak Karşıyakalılar için seslendirmişti.

İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarıyla, ülkemizin diğer operalarından gelen konuk solistlerin seslendireceği “Agrippina” opera seria türünde bir operadır ve librettosu Kardinal Vincenzo Grimani tarafından yazılmıştır. Yapıt, 1709-1710 Venedik Karnaval mevsimi için hazırlanmış ve ilk gösterimi 26 Aralık 1709’da Venedik San Giovanni Grisostomo Tiyatrosu’da yapılmıştır. Roma imparatoru Claudius’un karısı olan Agrippina, oğlu Nerone’nin tahta geçişini güven altına almak için çeşitli dalaverelerin konu edildiği operada, Händel, karakterlere gösterişli ve güç aryalarla kendilerini gösterme olanağı tanımıştır. 18. Yüzyılda opera ve oratoryoya hükmeden Händel, farklı biçemiyle ve birçok ülkenin izlerini taşıyan müziğiyle, ülkemizde de çok daha fazla tanınmayı hak eden bir dehadır. Bestecinin ilk operalarından biri olan “Agrippina”yı ilk kez Karşıyakalılar dinleyecek.


Etkinliğe giriş davetiyelidir. Davetiyeler Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nden, Karşıyaka Belediyesi Merkez Binasından alınabilir.






Okunma: 1108
Okunma: 1108












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)