ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Boşnak vatandaşlara özel gösterim

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 3.6.2012    


Boşnak vatandaşlara özel gösterim

Kuruluşunun birinci yılını kutlayan Yeryüzü Tiyatrosu, İzmir’de yaşayan Boşnak vatandaşlara, Ölü Kadınlar Şarkısı adlı oyunu Konak Belediyesi Dr.Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde özel olarak sergiledi. Konak Belediyesi’nin desteğiyle sahnelenen oyun öncesi Balkan camiasına katkıları nedeniyle teşekkür plaketi veren İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, oyunun yakın tarihin trajik olaylarından Bosna İç Savaşını konu aldığını söyledi.

Şiddet, tecavüz ve işkence gören savaş mağduru kadınların öykülerini, sığındıkları mülteci kampı dünyasından aktarılan oyunun herkes tarafından izlenmesi gerektiğini hatırlatan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan da, ”Oyunun özel konukları, Boşnak kökenli İzmirliler. Oyunda anlatılanların tanığı ya da bu dramı yaşayanların çocukları, yoğun bir katılımla Ölü kadınların şarkısını hep birlikte duygulu anlar yaşayarak izledik” dedi.

Ölü Kadınlar Şarkısı adlı oyunu, topluluğun Genel Sanat Yönetmeni ve dramaturgu Haluk Işık sahneye koydu. Danışmanlığını Lida Demiroviç Güventürk’ün yaptığı oyunun çevre düzeni ve giysileri Aslıhan Işık’a ait. Oyunda Bosnalı kadınların öykülerine, özel olarak hazırlanmış filmler eşlik etti. Haluk Işık, topluluk ve oyun hakkında şunları söyledi;

“Kent merkezindeki çalışmalarımızda Konak Belediyesi her zaman yanımızda oldu, kültür ve sanata verdiği önemle, çok genç bir topluluğun tutunmasını sağladı. Şimdi Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve belediye emekçileri sayesinde, oyunumuzu özel bir gösterimle paylaştık. Sanatta ucuzluğu ve sıradanlığı reddettiğimiz için, yetişkin ve çocuk oyunlarımızı titizlikle seçiyoruz. Olumsuz algıyı ve sanata bakıştaki çarpıklığı yok edecek çaba, önce tiyatroculardan gelmelidir. Ölü kadınların şarkısı bu sorumlulukla seçildi ve sahnelendi.”






Okunma: 1071
Okunma: 1071












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)