ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dominik’te sanat ve eğlence rüzgarı esti

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 6.6.2012    


Dominik’te sanat ve eğlence rüzgarı esti

Avrupa Birliği’nin Sivil Toplum Diyaloğu-II Kültür ve Sanat Hibe Programı (CSD-II/CA) kapsamında, İzmir Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği’nin hazırladığı ‘İzmir Sanat ve Kültür Projesi’ Türkiye, Yunanistan ve Romanya’yı buluşturdu.

Konak Belediyesi’nin ev sahipliğinde 4-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen İzmir Kültür ve Sanat Festivali ilk gününde İzmirlilere Dominik Caddesi’ndeki etkinliklerle ‘merhaba’ dedi. Üç ülkenin sanatçıları şiir dinletisi, canlı resim performansı, müzik dinletisi, pantomim gösterisi ve gölge adam gösterisiyle ortak bir etkinliğe ev sahipliğinde bulundular.

Türk, Yunan ve Rumen şairlerin bir araya geldiği şiir dinletisinin onur konuğu ise Cevat Çapan’dı. Diller bilinmese de duygular mısralarda birleşti.

Yunanlı ve Türk ressamlar canlı performanslarıyla ilgi odağı oldular. Rumen ve Türk Pantomim sanatçıları ise küçük büyük herkesin merakını uyandırdı. Başı olmayan, gölge adam şaşkın bakışların odak noktası oldu. İzmirli minikler Türk ve Yunan canlı heykeller ile fotoğraf çektirmek için adeta yarıştılar. Birbirinden renkli Dominik Caddesi’nin her bir köşesinde farklı etkinliklerle buluşan vatandaşlar bir hafta boyunca bu etkinliklerle keyifli anlar yaşayacaklar.

Türkçe ve Yunanca şarkılarla Ege’nin iki kıyısını birleştiren ‘Voice Of İzmir’ grubu da etkinliğe büyük ayrıcalık kattı. Prof. Dr. Berrak Taranç’ın kurduğu topluluk dostluk ve barış şarkıları söyledi. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı öğrencilerinden ve akademisyenlerinden oluşan grup unutulmaz bir mini konser verdiler.

İzmir Kültür ve Sanatı Geliştirme Derneği, Yunanistan’dan ‘Women Lyceum of Drama’ ve Romanya’dan Pro Xpert Association’in ortaklığında hazırlanan ‘İzmir Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ bir hafta boyunca kente dostluk, barış ve sanat aşılayacak.






Okunma: 1132
Okunma: 1132












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)