ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Başarılı program sunucusu Fatih Portakal, ilk kitabıyla İzmirlilerin karşısına çıkıyor

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 6.6.2012    


Başarılı program sunucusu Fatih Portakal, ilk kitabıyla İzmirlilerin karşısına çıkıyor

Ekranların sevilen yüzü Fatih Portakal, ilk kitabı ‘ses’SİZ ile Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde İzmirli okuyucuyla buluşuyor. Kitabı için “Uzun metrajlı ilk yazı denemem” diyen Portakal, ekrandaki içten tavrını yansıttığı kitabı ile yine içten bir söyleşi ve imza gününde Alsancak’ta olacak. İzmir’de uzun yıllar televizyon muhabirliği yaptıktan sonra İstanbul’a transfer olan ve başarılı çizgisini yükselterek sürdüren Fatih Portakal, Konak Belediyesi’nin düzenlediği söyleşi, kitap tanıtım ve imza gününde bu kez ekrandan değil İzmir’den “merhaba” diyecek.

Fatih Portakal, ‘ses’SİZ adlı kitabı ile 9 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’da Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu’nda İzmirli okuyucuyla buluşacak.

Fox TV’de hafta içi her sabah Türkiye’nin haberlerini kendine has üslubuyla paylaşan, haberin sonrasında kendi yorumunu da çekinmeden dile getiren Fatih Portakal şimdi de sıradan insanların gerçek hikayelerini kaleme aldı. “ses”SİZ’de 40 hikaye arasından 8 gerçek öykü seçildi. Her biriyle gidilip röportajlar yapıldı, yaşamları anlaşılmaya çalışıldı, ardından bu hikayeler satırlara döküldü. “ses”SİZ’de sadece bu insanların öyküleri yok, haberci Fatih Portakal, tıpkı televizyonda yaptığı gibi ilk kitabında da inandıklarını bu kez yazarak paylaşacak.

“Ben ekranda yaptığımı yapmaya çalıştım bu kitapta da, samimi, anlaşılabilir bir dille insanların hikayelerini yazdım. Kendimi de işini içersine soktum. Her bir hikayede “Ya onun yerinde olsaydım ne yapardım?” sorusunu kendime sordum. Kimi zaman cevap buldum, kimi zaman bulamadım. Kitabı alıp okuyacaklar da aynısı yapmalı bence… O zaman “ses”SİZ bireylerin çığlıklarını duymasanız da, hissedebiliyor olacaksınız. Ekrandaki Fatih Portakal ile kitaptaki Fatih Portakal arasında hiç fark olmayacak. Kitapta da sorgulayan, eleştiren bir tavır içerisindeyim. Ben zaten bu kitaba bir bakıma “proteset” kitap diyorum.”

Hikayeler arasında; en önemli taraftar topluluğu Çarşı’nın Ermeni kökenli lideri Alen Markaryan’ın hayatı ve yaşamanın bilinmeyenleri, Kahramanmaraş Afşin’de şehit madencilerin öyküleri ve ailelerin “ses”SİZ çığlıkları, Edirne’de 200 liraya geçinmeye çalışan üç kişilik bir ailenin yaşamı, Yalova’da kendini engellilere adayan bir adamın gerçek öyküsü, Ankara’da başlayıp, Erzurum’da devam eden ve İstanbul’da süren küçük yaşta evlendirilen bir annenin dramı bu hikayelerden bazıları…






Okunma: 1097
Okunma: 1097












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)