ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Tartan: Üreten bir kadın geleceğe yönelik umudumuzdur

   .:: Etkinlikler / Kültür Sanat

  Yayın Tarihi: 8.6.2012    


Tartan: Üreten bir kadın geleceğe yönelik umudumuzdur

Ressam İnci Tarakçıoğlu’nun Resim Atölyesi tarafından oluşturulan karma sergisi, İzmir Ticaret Odası Sanat Galerisi’nde açıldı. Atölyede bulunan 10 amatör ressam tarafından yapılan yaklaşık 65 eser, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın katıldığı sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergide Sıdıka Keskinoğlu’nun dantel ve kanaviçeleri ile yağlı boya resimlerini buluşturduğu eserler ilgi odağı oldu.

Resim hayatına 33 yıldır devam ettiğini belirten Resim Atölyesi’nin kurucusu İnci Tarakçıoğlu, “10 arkadaş bir atölye oluşturduk. Özgürce resimler yapıyoruz. Amacımız İzmir’de sanat ve kültür faaliyetlerinin artmasına katkı sağlamaktır. Tüm arkadaşlarımı elimden geldiğince resim konusunda yönlendiriyorum. Her resim sahibinin birer parçasını taşıyor” dedi.

Karma resim sergisinin açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, serginin, üreten kadın temalı olduğunu belirterek, kadının imzası olan her yerde gelişimin hızlı şekilde yaşandığını söyledi. Başkan Tartan, “Teması çok özgür olan bu serginin temelinde üreten kadın var. Çünkü çağdaş bir toplumun temel yapı taşı hiç kuşku yok ki, kadındır. Üreten bir kadın da geleceğe yönelik umudumuzdur. Bir kadın müzesi kuracağız. Türkiye’de tek, dünyada 30 müzeden biri olacak. Müzede, üreten kadının orada her türlü ürünü, yaratısı ve değeri sergilenecektir. Bundan sonra kadın müzesinde üreten kadının güzelliğini çok net bir şekilde göreceğiz. Kadının imzası olan her yerde Türkiye’nin geleceği için umut ışığı görüyorum” diye konuştu.






Okunma: 1091
Okunma: 1091












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)